Filodeegrolletjes met feta, het perfecte borrelhapje! Deze filodeegrolletjes zijn gevuld met heerlijke feta, honing en chilivlokken. Echt een fantastisch lekkere combinatie. Bak de rolletjes af in de oven en het filodeeg wordt super lekker krokant. Mmm!
Filodeegrolletjes met feta
Filodeegrolletjes, lekker knapperig, gevuld met een romige vulling van feta… En laten we die pittige chili-honing niet vergeten. Klinkt dat niet fantastisch lekker? Voor dit recept heb je niet veel ingrediënten nodig. Daarnaast is het makkelijk om te maken. Dat maakt het nog veel leuker om dit recept eens te maken!
Filodeeg borrelhapje
Dit recept is perfect om te maken als borrelhapje. Met dit recept maak je 5 filodeegrolletjes, maar je kunt ook kleinere rolletjes maken voor echt “eenhaps”-hapjes. Of maak een veelvoud van dit recept, voor als je een grote groep op visite krijgt bijvoorbeeld. De bereidingswijze en -tijd blijft hetzelfde. Alle filodeeg borrelhapjes kunnen tegelijk in de oven om afgebakken te worden. Wel zo makkelijk!
Fetarolletjes
De vulling voor de filodeeg borrelhapjes is feta. De vulling is helemaal niet moeilijk, sterker nog: een kind kan de was doen! Feta koop je in blokken van ongeveer 200 gram. Dit blok snijd je in repen en deze reep, daar vul je het filodeeg mee. Om de filodeegrolletjes met feta compleet te maken verdeel je ook nog wat honing en chilivlokken over de repen feta. Vervolgens vouw je het filodeeg dicht, en rol je het deeg verder op. Je filodeegrolletjes zijn niet klaar om afgebakken te worden!

Filodeegrolletjes met feta
Ingrediënten
- 5 vellen filodeeg
- 200 gram feta
- 5 theelepels honing
- 2 theelepels chilivlokken
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de vellen filodeeg ontdooien en probeer ze dan direct te verwerken. Zo voorkom je dat het filodeeg te veel uitdroogt.
- Snijd de feta in 5 repen. Neem een vel filodeeg en bestrijk deze helemaal met olijfolie, maar niet te dik. Leg een reep feta onderaan het vel, in het midden. Druppel een theelepel honing over de feta en bestrooi met wat chilivlokken naar smaak. Rol het filodeeg op totdat de feta één slag bedekt is met deeg. Vouw de buitenkanten nu naar binnen, over de feta. Rol Het deeg nu verder op tot je een filodeegrolletje hebt.
- Herhaal dit met de rest van de feta en de rest van het filodeeg. Bak de filodeegrolletjes met feta 25 in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!