rookworstbroodjes

Rookworstbroodjes (2 ingrediënten!)

Hartig bakken15 minuten + 25 minuten in de ovenIngrediënten (6 rookworstbroodjes)

1 blik met croissantdeeg (voor 6 croissantjes)
1 rookworst
Eventueel: sesamzaadjesBereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Open het blik met croissantdeeg en rol het deeg uit. Snijd het deeg los over de “stippellijn”. Hierdoor ontstaan er 6 driehoekige stukken deeg.

Controleer de verpakking van de rookworst of deze rauw is of voorgekookt is. Indien deze rauw vlees bevat, moet deze eerst gekookt worden voor het deeg er mee gevuld kan worden.
Snijd de rookworst in drieën en halveer de 3 stukken in de lengte zodat er 6 stukken rookworst onstaan in de vorm van een halve maan.

Leg elk stuk rookworst met de platte kant naar onder op het breedste stuk van het een driehoekig stuk croissantdeeg. Rol het deeg verder op als een croissant, zodat de rookworst bedek is met deeg. Het is niet erg als de uiteindes wat open zijn en de rookworst zichtbaar is.

Leg de ongebakken rookworstbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Indien je het deeg nog wil bedekken met sesamzaadjes, bestrijk de rookworstbroodjes dan eerst met wat water zodat de sesamzaadjes blijven plakken.

Plak de rookworstbroodjes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker als lunch of tussendoor. Wil je deze rookworstbroodjes serveren bij de borrel? Dat kan! Scroll dan even door naar de tips.Tips

Je kunt deze rookworstbroodjes 1 tot 2 dagen bewaren op kamertemperatuur in een afgesloten bakjes of zakje en 2 tot 3 dagen in de koelkast.

Deze rookworstbroodjes zijn ook erg leuk en lekker om te serveren bij de borrel! Bereid de broodjes volledig, maar snijd de ongebakken rookworstbroodjes voordat ze de oven in gaan, in 2 gelijke stukken. Bak vervolgens verder af volgens het recept.

Benieuwd naar de lekkerste rookworst? Lees in dit artikel welk het beste uit de test kwam.


Misschien vind je dit ook lekker

  • Share post