rookworstbroodjes

Rookworstbroodjes (2 ingrediënten!)

Rookworstbroodjes, heerlijk. Dit recept voor rookworstbroodje is ontzettend makkelijk en snel om te maken. Je hebt slechts 2 ingrediënten nodig die je gewoon in de voorraadkast vindt. Handig, want zo heb je altijd ingrediënten in huis om iets lekkers te maken. Bijvoorbeeld voor de lunch of tussendoor.Rookworstbroodjes

Dit recept voor rookworstbroodjes is zo makkelijk, je hebt geen reden om ze niet een keer te maken. Kies een rookworst die je lekker vindt. Dit kan een rookworst van de concervenafdeling zijn, maar ook vers of zelfs vegetarisch. Voor het deeg gebruik croissantdeeg, uit een blikje uit de koeling. Deze is lekker broodachtig wat het tot een echt broodje maakt. Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.

De rest spreekt voor zich. Bak de rookworst gerold in het deeg samen af en serveer direct. Lekker met een sausje naar keuze, zoals ketchup, curry of Honing-mosterdsaus.


Varieer

Als leuke twist op deze broodjes bestrooi ik ze voor het bakken met wat sesamzaadjes. Dit hoeft niet, maar mag wel. Je kunt op deze manier eindeloos variëren met dit worstenbroodjesrecept. Je kunt het deeg nog met wat losgeklopt eigeel bestrijken voor het bakken voor een mooie glans, bestrooi het deeg met maanzaad of vul het deeg ook met wat saus en bak dit ook mee af. Zo heb je een lekker gevuld rookworstbroodje met een lekkere, warme saus aan de binnenkant.

rookworstbroodjes

Rookworstbroodjes

Deze makkelijke rookworstbroodjes maak je in een handomdraai met slechts 2 ingrediënten! Makkelijk en snel, ideaal voor de lunch, tussendoor of als hapje bij de borrel.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Borrelhapje, Lunch, Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 6 rookworstbroodjes

Ingrediënten
  

  • 1 blik met croissantdeeg (voor 6 croissantjes)
  • 1 rookworst
  • sesamzaadjes (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik met croissantdeeg en rol het deeg uit. Snijd het deeg los over de “stippellijn”. Hierdoor ontstaan er 6 driehoekige stukken deeg.
  • Controleer de verpakking van de rookworst of deze rauw is of voorgekookt is. Indien deze rauw vlees bevat, moet deze eerst gekookt worden voor het deeg er mee gevuld kan worden.
  • Snijd de rookworst in drieën en halveer de 3 stukken in de lengte zodat er 6 stukken rookworst onstaan in de vorm van een halve maan.
  • Leg elk stuk rookworst met de platte kant naar onder op het breedste stuk van het een driehoekig stuk croissantdeeg. Rol het deeg verder op als een croissant, zodat de rookworst bedek is met deeg. Het is niet erg als de uiteindes wat open zijn en de rookworst zichtbaar is.
  • Leg de ongebakken rookworstbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Indien je het deeg nog wil bedekken met sesamzaadjes, bestrijk de rookworstbroodjes dan eerst met wat water zodat de sesamzaadjes blijven plakken.
  • Plak de rookworstbroodjes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker als lunch of tussendoor.

Notities

Je kunt deze rookworstbroodjes 1 tot 2 dagen bewaren op kamertemperatuur in een afgesloten bakjes of zakje en 2 tot 3 dagen in de koelkast.
Trefwoord Hartig bakken, Makkelijk