honing-mosterdsaus

Honing-mosterdsaus – zelf maken (basisrecept)

Zoet, een beetje scherp en romig. Deze honing-mosterdsaus heeft het allemaal! Voor dit recept geen lange ingrediëntenlijst of ingewikkeld receptuur. Dit recept maak je eenvoudig zelf en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten gewoon in huis! Deze zelfgemaakte saus eenmaal geproefd en je wil je nooit meer anders.



Zelfgemaakt is het lekkerst!

Staat een flesje honing-mosterdsaus of -dressing bij jou standaard in de keuken en/of in de voorraadkast? Dan wordt het tijd dat je dit recept eens gaat proberen. Zelfgemaakte honing-mosterdsaus is veel makkelijker gemaakt dan je misschien eerste instantie denkt. De ingrediënten heb je misschien zelf al standaard in huis! Voor dit recept geldt: geen ingewikkelde ingrediënten, maar gewoon gemak voor het lekkerste resultaat. En, zelfgemaakt is toch echt het lekkerst!

Wil je meer saus lekker zelf maken? Bekijk dan ook eens deze recepten:


Honing-mosterdsaus, een echte alleskunner

Deze saus is een smakelijk saus voor bij veel gerechten, gangen en eetmomenten. Mijn eerste ervaringen met saus was een salade. Een makkelijk gerecht om een zelfgemaakte saus (of dressing) mee te combineren. De salade was lekker licht met frisse groenten zoals ijsbergsla, komkommer en paprika. Gecombineerd met gegrilde kip was het geheel een waar succes en dit recept werd dan ook geregeld bereidt. Maar voor honing-mosterdsaus is er meer: bestrijk je sandwich met kip of beenham met een laagje van deze zelfgemaakte saus en voeg een handje sla toe. Of zet ‘m gewoon lekker op tafel bij een stukje vlees, de gourmet of de BBQ. Deze saus mag daar niet ontbreken!

honing-mosterdsaus

Honing-mosterdsaus

4.50 van 4 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 100 ml

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 theelepels mosterd
  • 4 theelepels honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels gedroogde dille

Instructies
 

  • Doe de citroensap, de honing en de mosterd in een ruime kom. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens de mayonaise toe aan het geheel en meng het geheel nogmaals goed door tot een gladde saus ontstaan. Voeg als laatste de gedroogde dille toe aan de honing-mosterdsaus, even doorroeren en klaar is je saus!
Trefwoord Makkelijk, Snel

7 reacties op “Honing-mosterdsaus – zelf maken (basisrecept)”

    1. 5 sterren
      Bedankt voor je reactie, Eric! Ik gebruik zelf vaak een standaard basis honing. Je kunt voor dit recept elke honing gebruiken die je zelf lekker vindt.

  1. 4 sterren
    Heerlijke saus, kleine tweek aan het eind gedaan. Dit recept gemaakt (4x de verhouding) en pas toen de 2 theelepels dille gedaan.
    Iedereen vond dit lekker.

    1. Hi Frans! Je kunt dit recept 4 tot 5 dagen bewaren in de koelkast.
      Je kunt de saus vacuüm getrokken bewaren, maar dit is niet per se nodig. Ik bewaar het zelf in een schone pot in de koelkast.
      Groetjes, Demi

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating