pita panini met pulled beef

Pita panini met pulled beef (Koken met restjes)

In de rubriek ‘Koken met restjes‘ vind je laagdrempelige en eenvoudige recepten om te koken met restjes. Deze recepten maken het makkelijker om minder voeding te verspillen en om creatief en gevarieerd te koken met wat je in huis hebt. In dit recept voor pita panini’s met pulled beef wordt er gekookt met een lapje suddervlees.


Ingrediënten (3 x pita panini)

3 pitabroodjes
1 sukadelapje of een ½ riblap (dit is ongeveer 100-150 gram)
100 gram tomatenblokjes
handje geraspte kaas

tosti-ijzer (geen tosti-ijzer? zie tip.)


Bereidingswijze

Trek het lapje suddervlees met behulp van twee vorken uit elkaar. Dit is de ‘pulled beef’ (pulled = getrokken, beef = rundvlees). Doe het rundvlees in een kom samen met de tomatenblokjes. Meng dit met elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de pitabroodjes helemaal open en verdeel de pulled beef over 3 helften van het pitabrood en beleg dit vervolgens met de geraspte kaas. Dek dit af met de andere 3 helften.

Verwarm het tosti-ijzer en doe de pitabroodjes hierin. Rooster de pita panini’s tot de kaas gesmolten is. Serveer ze direct, bijvoorbeeld tijdens de lunch!


Variatietips

Heb je geen tosti-ijzer? Dan kun je dit recept evengoed maken! De gevulde pitabroodjes kun je ook bakken in een hete pan. Keer tussentijd. Of rooster ze in de oven (volgens de aanwijzingen van de verpakking van de pitabroodjes of 200 graden, 10 minuten).

Dit recept kun je ook maken met ander vlees, vis of zelfs groenten!

  • Pulled chicken: maak gebruik van een voorgekookt of voorgebakken stukje kip. Het maakt niet uit of je kip van het bot, kippendijen of bijvoorbeeld kipfilet gebruikt. Trek het kippenvlees op dezelfde manier uit elkaar en volg het recept verder op dezelfde manier.
  • Pulled salmon: neem een voorgegaard stukje zalm. Geen gare zalm? Bak de zalm dan van tevoren. Bereid het recept vervolgens op dezelfde wijze.
  • Pulled paddenstoel: gebruik hiervoor bijvoorbeeld oesterzam of portobello. Pluk de rauwe paddenstoel uit elkaar op dezelfde wijze als het vlees. Bak de geplukte stukjes paddenstoel vervolgens even gaar in de pan of rooster deze in de oven (200 graden, 10 minuten). Vervolg het recept daarna volgens dezelfde wijze.


Met de basis van dit recept voor pita panini met pulled beef kun je alle kanten op. Voeg bijvoorbeeld wat specerijen toe zoals: paprikapoeder, chilipeperpoeder of knoflookpoeder. Of vervang de tomatenblokjes eens door barbecuesaus. Ook is er ruimte voor het toevoegen van extra ingrediënten, bijvoorbeeld: groenten (gebakken ui, paprika of courgette) of gebakken spekblokjes.