Pinsa Romana rauwe ham. Zo ontzettend lekker! Helemaal in combinatie met de blauwe kaas, de zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden, chilivlokken en lekker veel geraspte kaas. Super cheesy en rijkelijk belegd. Deze pinsa wil je echt geproefd hebben!
Pinsa Romana rauwe ham en blauwe kaas
Rauwe ham en blauwe kaas, ik vind het echt een heerlijke combinatie. Twee super smaakvolle ingrediënten die elkaar perfect aanvullen op zo’n heerlijke pinsa Romana.
Als basis gebruik je tomatenpassata. Verdeel daar Italiaanse kruiden en chilivlokken over voor lekker wat smaak. Maak de pinsa vervolgens af met een harde blauwe kaas, de rauwe ham, zongedroogde tomaatjes en wat extra geraspte kaas. Heerlijk!
Wat is pinsa romana?
Pinsa Romana wordt gemaakt van een luchtig deeg, luchtiger dan pizzadeeg, en wordt belegd met een lekkere topping. Het lijkt een beetje op een pizza, maar de bodem maak echt een groot verschil!
Qua topping kun je lekker variëren. Ben je benieuwd naar meer pinsa recepten? Bekijk dan ook eens de onderstaande recepten:



Pinsa Romana met rauwe ham, zongedroogde tomaatjes en blauwe kaas
Ingrediënten
- 2 pinsabodems
- 150 ml tomatenpassata
- 1 bol mozzarella
- 70 gram rauwe ham
- 75 gram harde blauwe kaas
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 2 handjes geraspte kaas
- 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Beleg de pinsabodems met de tomatenpassata en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Snijd de mozzarella in blokjes, snijd de rauwe ham in grove stukken, verbrokkel de blauwe kaas en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Verdeel de zongedroogde tomaatjes, alle kazen en de rauwe ham over de pinsa.
- Bak de pinsa romana 13 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!