Scrambled tofu is een heerlijke veganistische vervanger voor scrambled eggs of roerei. De stevige, maar toch soepele structuur van tofu leent zich bij uitstek om rul te bakken en te serveren op toast als scrambled tofu toast. Lekker met avocado en bosui.
Vegan scrambled eggs
Voor dit recept gebruik ik geen eieren om scrambled eggs, ofwel: roerei, mee te maken, maar tofu! Tofu is het ideale ingrediënten om een vergelijkbare smaak en textuur te creëren als roerei. De tofu dep je droog met een theedoek of wat keukenpapier en vervolgens prak de tofu met een vork tot een kruimelige structuur. Breng dit op smaak met kerrie, paprikapoeder en wat sojasaus of grof zout en je vegan scrambled eggs zijn klaar om gebakken te worden!
Scrambled tofu toast
Deze scrambled tofu serveer ik op een lekker stuk vers brood. Heerlijk met wat avocado erop, vervolgens royaal scrambled tofu en als laatste lekker wat bosui. De avocado maakt het geheel romiger en de bosui is lekker fris. Houd jij van wat pit? Voeg dan bijvoorbeeld nog wat Srirachasaus of chilivlokken toe. Eet smakelijk!
Scrambled tofu toast met avocado en bosui (vegan scrambled eggs)
Ingrediënten
- 4 sneetjes brood
- 2 avocado's
- 250 gram tofu (uitlekgewicht)
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout of sojasaus naar smaak
- 2 fijngesneden bosui
- olie om in te bakken
Instructies
- Dep de tofu goed droog aan de buitenzijden met wat keukenpapier of een theedoek. Doe de tofu in een kom en prak tegen fijn met een vork tot een kruimelige structuur. Het mag een beetje grof blijven.
- Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en de kurkuma toe. Meng dit goed door en breng op smaak met zout of sojasaus.
- Verwarm wat olie in een ruime koekenpan. Bak hier in de scrambled tofu ongeveer 5 minuten en roer intussen door.
- Maak de avocado's schoon en snijd deze in plakjes. Verdeel over elk sneetje brood een halve avocado. Verdeel hierover de scrambled tofu en bestrooi met wat fijngesneden bosui. Serveer direct.