Pastasalade met makreel, dit recept eet je lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd. Het recept is snel en makkelijk om te maken. Daarnaast kun je deze lekkere maaltijdsalade met makreel, sperziebonen en heel veel meer lekkers ook super makkelijk meenemen. Ideaal voor de picknick bijvoorbeeld!
Pastasalade met makreel
Een pastasalade is het ideale makkelijk gerecht voor zowel lunch als diner. De basis voor deze salade is zoals de naam al zegt: gekookte pasta. Gekookte pasta kun je dus ook ideaal koud eten. Handig als je bijvoorbeeld restjes hebt van de vorige dag. Voeg hier lekker wat verse groenten aan toe, een smakelijke dressing en in dit geval ook lekker makreel. Ik gebruik makreel uit blik. Deze laat je goed uitlekken. Echt een super makkelijk ingrediënt, want makreel uit blik kun je lang bewaren in de voorraadkast. Een gewone, gerookte makreelfilet kun je ook gebruiken in dit recept.
Picknicksalade
Op een mooie dag, met een lekkere zonnetje erbij, is het heerlijk om lekker buiten te eten. Een picknick is super leuk om te doen. Deze pastasalade met makreel is zeer geschikt als picknicksalade. Je kunt de salade thuis bereiden en makkelijk meenemen. Reis je iets verder voor een mooie plek om te pickcnicken? Bereid dat de salade volledig, op de veldsla na. Meng de veldsla pas op het laatst door de pastasalade met makreel zodat deze niet slap wordt.
Pastasalade met makreel
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 75 gram veldsla
- 1 blikje makreel (uit laten lekken)
- 2 gekookte eitjes
- 200 gram sperziebonen (schoongemaakt)
- 250 gram cherrytomaten
- 1 rode ui (fijngesneden)
Voor de dressing:
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
Instructies
- Breng een pan ruim water aan de kook. Kook hierin de pasta en de sperzieboontjes. Deze kunnen tegelijk, in dezelfde pan gekookt worden. Kook ze tot de pasta en de sperziebonen gaar zijn. Giet af en spoel koud na. Laat vervolgens goed uitlekken.
- Meng de azijn met mosterd en peper en zout. Voeg vervolgens druppelgewijs de olijfolie toe terwijl je dressing goed doorroert. Meng tot een egale dressing.
- Meng de dressing met de veldsla. Halveer de cherrytomaten en voeg deze samen met de rode ui, uitgelekte makreel, gekookte pasta en sperziebonen toe aan de salade. Meng goed door.
- Serveer de salade met een gekookt eitje. Lekker op direct te eten of om mee te nemen.