hartig ontbtijtje met kwark

Hartig ontbijt met kwark, cherrytomaten, citroen en pistachenootjes

Ontbijt15 minutenIngrediënten (1 pers. hartig ontbijt met kwark)

200 gram kwark (skyr of dikke yoghurt kan ook)
125 gram cherrytomaten
½ citroen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
1 handje pistachenootjes (zonder schil)
peper en zout
2 à 3 takjes verse basilicum


Bereidingswijze

Was de tomaatjes en haal eventueel de kroontje er vanaf. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en doe de cherrytomaatjes hierin. Voeg de azijn toe, hussel even door elkaar en dek de pan af met een deksel. Zet het vuur middelhoog en pof de cherrytomaatjes 10 minuten in de koekenpan.

Doe de kwark in een kom en knijp vervolgens de citroen hierboven uit. Meng het geheel kort door elkaar. Hak de pistachenootjes grof, was de basilicumblaadjes en scheur deze in helften.

Verdeel de gepofte cherrytomaten, de gehakte pistachenootjes en de verse basilicum over de kom met kwark. Rasp als laatste de schil van de citroen boven het hartige ontbijt met kwark en breng op smaak met peper en eventueel zout.


Tips

Dit hartig ontbijt met kwark, gepofte cherrytomaten, citroen en pistachenootjes is een goed begin van dag! De smaken zijn lekker fris en het zit boordevol vezels.

Dit recept voor een hartig ontbijt met kwark past perfect in de categorie ‘Snel & Simpel’. Een lekker en gezond recepten wat makkelijk te maken is binnen 30 minuten. Lees meer over deze rubriek in dit artikel. Benieuwd naar alle recepten binnen deze categorie? Deze vind je hier.

Deze lekkere kwark met hartige topping is ideaal als ontbijt. Maar, eet kwark ook een keer als lunch! Doordat dit kommetje boordevol goeds zit, is het ook zeer geschikt als maaltijd midden op de dag. Lekker gezond!


Misschien vind je dit ook lekker

  • Share post