spiegelei op toast met avocado en krokant spek

Spiegelei op toast met avocado en krokant spek

Spiegelei op toast met avocado en krokant gebakken spek, klinkt dat niet als het perfecte ontbijt? Voor mij wel! Deze heerlijke toast is rijkelijk belegd met avocado, krokant gebakken spek, een likje mayonaise (voor de liefhebbers: ketchup kan natuurlijk ook) en een heerlijk spiegeleitje bovenop. Wat wil je nog meer? Dit lekkere ontbijtrecept is een waar feest en maak je klaar met minimale moeite.Spiegelei op toast

Hoe eet jij je ei het liefst? Gebakken of gekookt? Hardgekookt, zachtgekookt, roerei of omelet… Eieren zijn een super veelzijdig ingrediënt. En dan heb ik alleen nog de bereidingswijze voor “gewoon, een eitje” opgenoemd. Want, eieren verwerk je makkelijk in gerechten en recepten (zoete of hartige baksels) kun je gebruiken voor meer binding en romigheid (pasta carbonara) of je verrijkt er je maaltijd mee (een gekookt eitje in de soep bijvoorbeeld), maar laten we vooral het ei op zich niet vergeten! Want “gewoon, een eitje” is hartstikke lekker!

Neem nu dit spiegelei. Een spiegelei bakken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt en het smaakt altijd verrukkelijk. Het ideale beleg voor op geroosterd brood, helemaal in combinatie met avocado en krokant spek natuurlijk.


Spiegelei bakken

Een spiegelei bakken is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Verwarm een koekenpan met wat boter en wanneer de pan en het vetstof op temperatuur is, laat je het ei voorzichtig in de pan vallen. Zo voorkom je dat de dooier breekt, maar op deze manier heb je ook de meeste garantie dat het eiwit niet bovenop de dooier blijft “drijven”. Bak het spiegelei op middelhoog vuur gaar. Controleer af en toe of het ei niet aan de pan. Gaat het iets te hard? Zet het vuur dan gewoon lager. Dé truc voor het bakken van een spiegelei: geduld. Niet te snel, niet te langzaam. Het eiwit bak je gaar. Keer het ei niet om. Zo blijft de dooier lopend. Mmm!

spiegelei op toast met avocado en krokant spek

Spiegelei op toast met avocado en krokant spek

Spiegelei op toast met avocado en krokant gebakken spek, klinkt dat niet als het perfecte ontbijt? Voor mij wel! Deze heerlijke toast is rijkelijk belegd met avocado, krokant gebakken spek, een likje mayonaise en een heerlijk spiegeleitje bovenop. Dit lekkere ontbijtrecept is een waar feest en maak je klaar met minimale moeite.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 2 spiegeleitjes

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 2 sneetjes brood
  • 1 avocado
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • mayonaise (naar smaak)
  • zwarte peper (optioneel)

Instructies
 

  • Rooster de sneetjes brood in een broodrooster, in de oven of in een droge koekenpan. Leg apart tot verder gebruik.
  • Bak het spek krokant in een koekenpan. Met deze tips (klik) wordt het spek gegarandeerd super krokant. Laat het spek uitlekken op wat keukenpapier en zet opzij tot verder gebruik.
  • Verwarm een koekenpan met wat boter op middelhoog vuur. Laag hierin voorzichtig de twee eieren, één voor één, in de pan vallen. Probeer de dooier heel te laten. Bak de eieren aan één kant gaar, dus niet keren. Wanneer al het eiwit gestold is, zijn je spiegeleitjes klaar.
  • Besmeer de sneetjes geroosterd brood met wat mayonaise naar smaak. Maak de avocado schoon en beleg elk sneetje brood wat een halve avocado (in plakje of geprakt). Leg hierop de plakjes krokant gebakken spek en leg als laatste het gebakken spiegelei op het broodje. Maak het geheel af met wat zwarte peper en serveer direct.
Trefwoord Eénpersoons recept, Makkelijk, Snel, Spiegelei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating