gebakken rijst met knakworstjes

Gebakken rijst met knakworstjes, prei en roerei

Gebakken rijst met knakworstjes. Een heerlijk gebakken rijst recept met prei, doperwtjes en knakworstjes! Dit recept is een feest om te maken en een feest om te eten. Lekker op smaak gebracht met sojasaus en chilisaus. Wanneer zet jij dit makkelijke rijstrecept op het menu?



Gebakken rijst met knakworstjes

Gebakken rijst, een van mijn favoriete makkelijke maaltijden. Deze gebakken rijst met ham en ei of deze kimchi fried rice zet ik maar al te graag op het menu! Dit recept voor gebakken rijst heeft een leuke twist, namelijk: knakworstjes!

Knakworstjes zijn ideaal om in huis te hebben. Je maakt er snel een broodje knakworst mee voor de lunch of zet mini knakworstjes op tafel voor bij de borrel. Op zoek naar een makkelijk en snel gerecht met ingrediënten die je al in huis hebt? Dan is deze gebakken rijst met knakworstjes ook zeker hét recept voor jou!


Gebakken rijst met groenten

Dit rijstrecept verrijk je met lekker wat groenten. Kies voor een gefruit uitje, een fijngesneden prei en doperwtjes. De doperwtjes mogen gewoon uit de vriezer komen. Ook zo’n handig ingrediënten om altijd in huis te hebben!

De prei fruit je samen met de ui in de wokpan. Bak de prei totdat deze zacht is. Wil je iets meer bite? Dan bak je ‘m wat korter. Als allerlaatst voeg je de doperwten uit de vriezer toe. Deze hoeven alleen te ontdooien en warm te worden. Zo snel en makkelijk kun je extra groenten toevoegen!


Niet te pittig

Deze gebakken rijst breng je op smaak met wat sojasaus, eventueel een beetje sesamolie en chilisaus. Deze drie smaakmakers uit de Aziatische keuken zijn allemaal niet te pittig en kun je geheel naar eigen smaak toevoegen.

Houd je zelf van wat meer pit? Voeg dan voor jezelf bijvoorbeeld een lepeltje extra chilisaus, sambal of chili olie toe. Lekker!

gebakken rijst met knakworstjes

Gebakken rijst met knakworstjes, prei en roerei

Gebakken rijst met knakworstjes. Een makkelijk en lekker rijstgerecht boordevol groenten. Een feestje om te maken en om te eten!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 300 gram rijst
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 350 gram doperwtjes (vriezer)
  • 2 blikken knakworstjes
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 1 bosje bosui (fijngesneden)

Instructions
 

  • Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat met de deksel op staan tot verder gebruik. Je kunt de rijst ook een dag van te voren koken.
  • Snipper de ui fijn en fruit deze 4 minuten in een ruime wokpan. Was intussen de prei en snijd deze in halve ringen. Voeg de prei toe aan de wokpan en bak 10 minuten mee.
  • Laat de knakworstjes goed uitlekken en snijd deze in plakjes. Voeg de plakjes knakworst toe aan de wokpan en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de doperwtjes toe en verwarm deze nog eens 5 minuten mee.
  • Klop intussen de eieren los. Verwarm een andere koekenpan en bak hierin het ei tot roerei. Zet apart tot verder gebruik.
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de wokpan, samen met het roerei. Roer goed door en bak de rijst op hoog vuur mee. Voeg na 5 minuten de smaakmakers toe, de sojasaus en de chilisaus.
  • Verdeel de gebakken rijst over 4 borden en verdeel er eventueel wat fijngesneden bosui over. Eet smakelijk!

Notes

Je kunt deze gebakken rijst met knakworstjes perfect maken met overgebleven rijst van de vorige dag. 
Trefwoord Glutenvrij, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating