tomatensalade

Tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto

Een frisse salade is de perfecte aanvulling op een avondmaaltijd. Deze tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto is hier het perfecte voorbeeld van. Deze salade bevat alleen maar verse ingrediënten en is heerlijk fris door de toevoeging van citroen. De romige mozzarella en de heerlijke pesto maken de klassieke caprese combinatie compleet. Wanneer zet jij deze tomatensalade op het menu?



Verse ingrediënten

Wie kookt met verse ingrediënten, zal zien dat je niet veel nodig hebt om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Verse en mooie producten bieden de garantie op optimale smaak en een rijke maaltijd. Wat wil je nog meer? Kies daarom voor lekkere tomaten uit het seizoen en kies een soort tomaat die jij het lekkerst vindt. Ik gebruik graag cherrytomaten vanwege de zoete smaak en het handzame formaat, maar in principe is elke tomaat geschikt.


Tomatensalade

Deze tomaten zit boordevol tomaat, zoals de naam natuurlijk al verklapt. Maar, niets is minder waar. Deze salade bevat nog veel meer lekkere ingrediënten. Neem nu bijvoorbeeld basilicum. Verse basilicum geeft niet alleen een heerlijke geur af, maar geeft de salade ook extra body. Wees niet zuinig en voeg de basilcum royaal toe. Laat de blaadjes heel of scheur ze een keer door midden voor eetgemak.

De romige mozzarella combineert natuurlijk perfect met tomaat en basilicum. Ik gebruik het liefst kleine mozzarella, maar een grote bol in stukken gescheurd of gesneden kan ook. Wil je variëren? Gebruik dan ook eens burrata! Andere lekkere opties zijn: ricotta, feta of geitenkaas.

De tomatensalde maak je af met een frisse toets van citroen. Gebruik bij voorkeur verse citroen. Deze smaak is frisser dan citroensap uit een flesje. Daarnaast kun je rasp van de schil van de citroen ook verwerken in de salde voor wat extra diepgang.

Meer dan deze 4 verse ingrediënten heb je niet nodig voor deze heerlijke, lichte salade. Met een lekkere lepel pesto maak je de salade aan en eventueel wat peper en zout. De pesto kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken. Neem bijvoorbeeld dit lekkere recept voor zelfgemaakte pesto met walnoten (klik).

tomatensalade

Tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto

Heerlijke tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto. Een frisse salade boordevol gezonde en verse ingrediënten.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 flinke bos basilicum (ongeveer 20 gram)
  • 100 gram mozzarella
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 citroen (sap en rasp)

Instructies
 

  • Halveer de cherrytomaten doe deze in een saladekom.
  • Snijd de mozzarella in hapklare stukjes e pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Scheur ze eventueel kleiner. Voeg dit toe aan de tomaten en hussel door elkaar.
  • Rasp de schil van de citroen. Rasp alleen het buitenste, gele van de schil en probeer de witte laag daaronder te laten zitten. Deze kan bitter zijn. Voeg de citroenschil toe aan de tomatensalade.
  • Doe de pesto bij de tomatensalade en knijp het citroensap uit boven de salade. Vang de pitten op met je handen. Meng de salade goed door elkaar en serveer direct.
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Picknick, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating