pesto met walnoten

Zelfgemaakte pesto met walnoten

Bij de borrel | 10 minuten 



Ingrediënten

± 100 gram verse basilicum (1 plant)
50 gram geraspte oude kaas
100 milliliter olijfolie
50 gram walnoten
1 knoflookteen
Peper en zout


Bereidingswijze

Hak de basilicum grof en doe het vervolgens de blender. Je kunt ook een staafmixer met een bakje gebruiken. Voeg de geraspte kaas, de walnoten en de olijfolie toe.

Snijd de knoflook fijn of pers deze uit met een knoflookpers. Voeg de knoflook vervolgens toe aan de andere ingrediënten.

Mix de ingrediënten tot een pesto met behulp van de blender of de staafmixer tot een samenhangend mengsel. Hoe langer je de pesto met walnoten mixt, hoe fijner de structuur. Breng de pesto met walnoten op smaak met peper en zout.


Tips

Deze zelfgemaakte pesto met walnoten is heerlijk op een stuk vers brood of een toastje bij de borrel. Maar, je kunt er ook lekker mee koken. Maak er bijvoorbeeld een heerlijk pasta gerecht mee: tagliatelle met romige pestosausOf wat dacht je van dit borrelbrood: borrelbrood met pesto, tomaat en spek.

  • Share post

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *