Bij de borrel | 10 minuten
Ingrediënten
± 100 gram verse basilicum (1 plant)
50 gram geraspte oude kaas
100 milliliter olijfolie
50 gram walnoten
1 knoflookteen
Peper en zout
Bereidingswijze
Hak de basilicum grof en doe het vervolgens de blender. Je kunt ook een staafmixer met een bakje gebruiken. Voeg de geraspte kaas, de walnoten en de olijfolie toe.
Snijd de knoflook fijn of pers deze uit met een knoflookpers. Voeg de knoflook vervolgens toe aan de andere ingrediënten.
Mix de ingrediënten tot een pesto met behulp van de blender of de staafmixer tot een samenhangend mengsel. Hoe langer je de pesto met walnoten mixt, hoe fijner de structuur. Breng de pesto met walnoten op smaak met peper en zout.
Tips
Deze zelfgemaakte pesto met walnoten is heerlijk op een stuk vers brood of een toastje bij de borrel. Maar, je kunt er ook lekker mee koken. Maak er bijvoorbeeld een heerlijk pasta gerecht mee: tagliatelle met romige pestosaus. Of wat dacht je van dit borrelbrood: borrelbrood met pesto, tomaat en spek.
6 comments
Ziet er lekker uit! Ik heb wel eens pesto met amandelen gemaakt, maar nog niet met walnoten!
Bedankt! Het is zeker een aanrader.
[…] Voor dit brood kun je de pesto eventueel ook zelf maken. Op StudioKOOK.nl vind je een lekker recept voor pesto met walnoten. […]
[…] eten als lichte maaltijdsalade voor lunch of diner.Voor dit recept kun je de pesto ook zelf maken. Klik hier voor het recept voor pesto met […]
[…] of gebakken paddenstoelen voor een vegetarische versie.Wil je zelf pesto voor maken? Dan kun je dit (klik) recept […]
[…] wat extra groenten. Nog een extraatje toevoegen aan deze borrelspies? Serveer ze met een heerlijke zelfgemaakte pesto (klik) of groene kruidenolie (klik) om in te […]