pizza met courgette

Tortilla-pizza met courgette, mascarpone en geitenkaas

Vegetarisch hoofdgerecht | 20 minutenIngrediënten (3 tortilla-pizza met courgette)

3 tortillawraps
125 gram mascarpone
1 (kleine) courgette
100 gram zachte geitenkaas
½ zak rucola
handje pijnboompitten
honing
zout


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrijk de tortillawraps met de mascarpone. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes. Verdeel de plakjes courgette over de tortilla-pizza en bestrooi de plakjes met een klein beetje zout. Bak de tortilla-pizza’s met courgette ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de tortilla-pizza’s met courgette uit de oven en verbrokkel hierboven de geitenkaas en verdeel de pijnboompitten erover. Verdeel ook de rucola over de pizza’s en druppel de honing erover.


Tips

Doordat de bodem lekker dun en al gaar is, zijn deze tortilla-pizza’s met courgette, mascarpone, geitenkaas en honing lekker snel klaar!

De ingrediënten van de topping passen perfect bij elkaar en kun je ook prima gebruiken in een pizzarecept met een traditionele bodem of bijvoorbeeld een bloemkoolpizzabodem.

Deze tortilla-pizza met courgette, mascarpone en geitenkaas zijn zeer geschikt als hoofdmaaltijd. Je kunt er 2 of 3 p.p. eten. Ook kun je deze maaltijd prima aanvullen met een bijvoorbeeld een gezonde salade voor wat extra vitamines.