Tosti geitenkaas, vijgenjam en spek

Tosti geitenkaas met vijgenjam en spek

Lunch • 15 minuten


Ingrediënten (2 tosti geitenkaas)

100 gram zachte geitenkaas
4 sneetjes brood
4 plakjes spek
2 eetlepel vijgenjam
± 4 takjes tijm

tostiapparaat (zie tip)

 

Bereidingswijze

Verdeel de geitenkaas over 2 van de 4 sneetjes brood. Verkruimel de geitenkaas boven het brood en druk vervolgens voorzichtig plat met een mes of een lepel. Leg hier vervolgens 2 plakjes spek per sneetje brood op.

Besmeer de andere 2 broodjes met de vijgenjam. Ris de tijmblaadjes van de takjes en verdeel over de vijgenjam. Leg vervolgens de 2 belegde sneetjes brood bovenop elkaar met het beleg naar binnen.

Verwarm een tostiapparaat en grill hierin de tosti geitenkaas totdat de kaas zacht is geworden. Serveer de tosti geitenkaas direct.

 

Tips

Heb je geen tostiapparaat? Deze tosti geitenkaas kun je ook heel goed maken in een koekenpan. Bak de tosti hiervoor aan beide zijden totdat de geitenkaas zacht is geworden. Ook de oven is een goede optie. Leg de tosti onder de grill voor ongeveer 5 minuten, totdat de kaas zacht is geworden en het brood krokant.

Wil je deze tosti geitenkaas vegetarisch maken? Laat dan simpelweg de plakjes spek weg.

Geen vijgenjam in huis? Ook honing past prima in dit recept!

 

Misschien vind je dit ook lekker