Picknick pastasalade, de naam verklapt het al. Deze pastasalade met kip is perfect voor een heerlijke picknick! Maak deze maaltijdsalade vooraf. Je kunt ‘m koud serveren wat het ideaal maakt om mee te nemen naar een leuke locatie om daar lekker te picknicken.
Picknick pastasalade
Deze pastasalade is perfect voor een picknick. Het is een echte maaltijdsalade want het bevat allerlei lekkere groenten. Wat ik prettig vind aan een picknick pastasalade is als het recept geen ingrediënten bevat die slap kunnen worden. Deze pastasalade bevat daarom geen bladgroenten, brood/croutons of nootjes/zaden. Daarentegen is deze salade wel rijk gevuld en is daarom een echte maaltijdsalade!
Pastasalade met kip
Als basis voor deze picknick maaltijdsalade gebruik ik pasta. Perfect om deze salade lekker voedzaam te maken. Vervolgens bak ik kipblokjes goudbruin en gaar. Deze voeg ik ook toe aan de pasta. Het wordt dus een heerlijke pastasalade met kip! Het andere voedzamer onderdeel zijn de groenten. Dit vind ik belangrijk aan een goede maaltijdsalade, dat deze genoeg groenten bevat! Ik kies in dit recept voor kikkererwten, tuinbonen, tomaat en bosui. Allemaal heerlijk! Om deze salade af te maken, voeg ik nog wat feta, een lekkere pestodressing en wat verse basilicum toe. Heerlijk!
Picknick pastasalade met kip, kikkererwten, tuinbonen, feta en basilicum
Ingrediënten
- 160 gram grove pasta (zoals penne)
- 150 gram kip (in blokjes)
- 1 blik kikkererwten
- 250 gram tuinbonen (vriezer)
- 250 gram cherrytomaten
- 10 olijven
- 2 bosuitjes
- 80 gram feta
- 3 eetlepels pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 bosje verse basilicum
Instructies
- Meng in een ruime kom de pesto, de olijfolie en de witte wijnazijn.
- Kook de pasta en de tuinbonen in dezelfde pan in ongeveer 8 minuten gaar. Zorg ervoor dat je een pasta gebruikt waarvan de kooktijd ongeveer overeen komt.Giet af en voeg de vervolgens toe aan de pestodressing.
- Bak intussen de kipblokjes goudbruin en gaar. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën, snijd de bosui in fijne ringen, snijd de olijven in plakjes en verbrokken de feta. Giet de kikkererwten als en spoel deze goed om. Dep ze vervolgens droog.
- Voeg de kip, de groenten, de olijven en de feta toe aan de pasta met de tuinbonen. Meng het geheel goed door. Scheur de blaadjes van het bosje verse basilicum in stukjes en meng deze ook door de pastasalade.
- Doe de picknick pastasalade in een kom om mee te nemen en dek deze af. Serveer tijdens de picknick. Eet smakelijk!