De bang bang garnalen ken je misschien al, maar met dit recept maak je hier een vegetarische variant van! Deze bang bang kikkererwten zijn super lekkere, geroosterde kikkererwten, aangemaakt met pittige, ietwat zoete bang bang saus. Lekker voor bij de borrel, op een toastje.
Bang bang kikkererwten
Bang bang saus is een lekkere saus op basis van mayonaise met chilisaus, Srirachasaus, honing en citroensap. De smaak is dus pittig, maar ook een beetje zoet. De mayonaise als basis geeft het geheel lekker wat romigheid. De bang bang garnalen ken je misschien al, maar deze bang bang saus is ook perfect voor bij kikkererwten. Een lekkere vegetarische variant van de bang bang garnalen dus!
Serveer deze bang bang kikkererwten lekker bij de borrel. Ze smaken erg goed op een toastje. Ook lekker: een lekker salade of een bowl met rijst, voeg deze kikkererwten aan toe, samen met andere van je favoriete groenten en je hebt een heerlijke avondmaaltijd!
Bang bang kikkererwten
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
Voor de bang bang saus:
- 1½ eetlepel mayonaise
- 1½ eetlepel zoete chilisaus
- 1 theelepel Srirachasaus
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel citroensap
- verse bieslook (fijngesneden)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze goed droog. Maak ze eventueel aan met peper en zout en rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de bang bang saus met elkaar.
- Voeg de kikkererwten na het roosteren toe aan de bang bang saus. Serveer met toastjes of brood. Eet smakelijk!