Venkelsoep, en niet zo maar een recept voor venkelsoep! Deze soep is lekker licht, omdat de basis een frisse bouillon is. Verder bevat deze soep lekker veel groenten en orzo (pasta) wat het een echte maaltijdsoep maakt. Wanneer zet jij deze lichte, gezonde maaltijdsoep met venkel op tafel?
Venkelsoep
Venkelsoep, super lekker met als hoofdingrediënt: venkel. Deze meeste recepten voor venkelsoep zijn gebonden soepen waarbij de venkel is gepureerd. Ik vind een soep met venkel persoonlijk een stuk lekkerder in deze lichte, bouillon met citroen waarbij de venkel lekker in z’n geheel is verwerkt in het recept.
Snijd de venkel in plakjes en kook deze gaar in de bouillon. Super lekker in combinatie met het frisse van de citroen.
Maaltijdsoep
Deze soep is kun je heel goed serveren als voorgerecht. Lekker licht, perfect dus als je nog wil genieten van meer gerechten. In dit recept voeg ik orzo (pasta) toe. Dit maakt de soep meteen wat vullender en dat maakt dit recept zeer geschikt als maaltijdsoep. Toch liever deze venkelsoep als voorgerecht serveren, dan kun je overwegen om de orzo eruit te laten.
Voeg verder lekker wat frisse groenten toe. Natuurlijk de venkel, de hoofdrolspeler. Vul aan met smaakmakers ui en knoflook. Als laatste voeg ik diepvries doperwtjes toe om de soep extra vullend te maken. Doperwtjes uit de vriezer zijn nog lekker knapperig als je ze even kort mee kookt. Ideaal om in huis te hebben en te werken in dit heerlijke soepje!
De gehaktballetjes kook je mee in de soep. Super lekker! Vegetarisch is deze soep ook ontzettend lekker.

Venkelsoep met orzo, gehaktballetjes en citroen
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2,2 liter groentebouillon
- 350 gram doperwtjes
- 220 gram orzo
- 350 gram soepballetjes
- 1 citroen
Instructies
- Verwarm een ruime soeppan met wat vetstof op het vuur. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze 5 minuten aan tot deze gaat geuren.
- Halveer de venkelknollen en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel vervolgens in plakjes. Voeg de venkel, samen met de bouillon, de orzo, de doperwtjes en de soepballetjes, toe aan de pan. Kook de soep 10 minuten tot de venkel en de soepballen gaar zijn.
- Serveer de soep met wat partjes citroen. Deze kun je uitknijpen boven de soep en de soep zo op smaak brengen naar eigen wens. Eet smakelijk!