Orzosalade met garnalen, een super lekkere salade met groenten, frisse kaas en verse kruiden. Deze salade met orzo is ideaal al lunch of als lichte avondmaaltijd. Een lekkere maaltijdsalade dus! Neem deze orzosalade ook mee als salade voor bij een picknick.
Orzosalade met garnalen
Orzosalade, een super lekkere maaltijdsalade. Ik vind orzo, een Italiaanse pastasoort die qua vorm een beetje lijkt op rijst, heerlijk om te verwerken in een salade. Orzo is een kleine pastasoort en daarom mengt hij goed met andere ingrediënten in een salade. Voor dit recept snijd ik de paprika, de ui en de tomaat dan ook fijn.
Orzo met garnalen
Deze orzo kun je koud eten, je kunt de pasta vooraf koken en af laten koelen, maar je kunt deze orzo met garnalen ook lauwwarm eten. De garnalen kun je, in tegenstelling tot de groenten, wat grover houden, want deze mogen met best lekker aanwezig zijn in dit orzogerecht!
Bak de garnalen met specerijen en knoflook. Halveer ze daarna eventueel of laat ze gewoon lekker heel en leg ze boven op de salade! Gecombineerd met vers citroensap en verse peterselie is dit echt een heerlijke orzosalade.
Orzorecepten
Orzo is super lekker, niet alleen in een salade. Je kunt er ook een “orzotto” mee maken (een soort risotto maar dan met orzo, een eenpans orzo dus!) of gebruik orzo in een maaltijdsoep. Laat je ook inspireren door de onderstaande orzorecepten. Welk recept zou jij ook nog eens willen koken?
Orzosalade met garnalen, paprika, feta, citroen en verse peterselie
Ingrediënten
- 250 gram orzo
- 2 paprika's
- 250 gram cherrytomaten (of gewone tomaten)
- 100 gram feta
- 3 bosui
- ½ citroen (sap)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 bosje verse peterselie (de blaadjes, grof gesneden)
Voor de garnalen
- 300 gram garnalen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel chilivlokken
Instructies
- Kook de orzo volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet weg tot verder gebruik.
- Snijd intussen de paprika in kleine blokjes, de bosui in fijne ringen en de cherrytomaten in partjes. Gebruik je gewone, grote tomaten, snijd deze dan in kleine blokjes, net als de paprika. Meng de groenten met de gekookte orzo.
- Verbrokkel de feta boven de orzosalade, samen met de blaadjes verse peterselie. Knijp het sap uit de citroen en schenk de olijfolie over de orzo. Meng alles goed door en verdeel over een mooie serveerschaal.
- Bak vervolgens de garnalen samen met alle specerijen tot de ze gaar zijn. Verdeel de de gebakken garnalen over de orzosalade. Serveer de orzosalade met garnalen meteen, eventueel met wat extra citroen. Eet smakelijk!