dadelrepen

Dadelrepen – gezond tussendoortje

Heerlijke dadelrepen die je super makkelijk zelf kunt maken. Je hebt slechts drie ingrediënten nodig voor dit gezonde tussendoortje. Tip: maak een dubbele portie en vries de dadelrepen vervolgens in. Zo heb je altijd iets gezonds om te snoepen in huis!



Dadelrepen

Deze dadelrepen zijn het ideale gezonde tussendoortje. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken door slechts drie ingrediënten met elkaar te mixen. Deze gezonde repen bestaan uit dadels, havermout en geraspte kokos. Gebruik een hakmolentje of een keukenmachine om alle ingrediënten met elkaar te mixen. Er ontstaat nu een ietwat plakkerig mengsel. Deze druk je in een met zonnebloemolie ingevette vorm en laat je vervolgens even stevig worden in de koelkast. Snijd er vervolgens repen van en klaar is je zelfgemaakte tussendoortje!


Dadelrepen invriezen

Deze gezonde repen zijn niet alleen makkelijk om te maken, ze zijn ook zeer geschikt om in te vriezen. Snijd repen van het mengsel en vries deze, los van elkaar, in. Als je de repen tegen elkaar aan in een zak doet er invriest, vriezen de repen aan elkaar vast. Zorg er daarom voor dat je dadelrepen los van elkaar liggen. Leg ze dus een stukje van elkaar af of vouw er een bakpapiertje omheen!


Gezond tussendoortje

Deze repen zijn het het ideale tussendoortje of gezonde snack. Benieuwd naar meer recepten voor zelfgemaakte tussendoortjes? Kijk dan vooral even op deze pagina: tussendoortjes. Hier vind je alle recepten voor zelfgemaakte tussendoortjes (gezond en en om gewoon lekker te snoepen)!

dadelrepen

Dadelrepen

Heerlijke dadelrepen die je super makkelijk zelf kunt maken. Je hebt slechts drie ingrediënten nodig voor dit gezonde tussendoortje.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Hollands, Midden-Oosters
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 25 dadels (ongeveer 200 gram)
  • 2 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels geraspte kokos

En verder:

  • een hakmolentje (zie tip)
  • zonnebloemolie
  • klein stukje bakpapier
  • kleine, rechthoekige vorm (ongeveer 10 x 15 cm)

Instructies
 

  • Doe de dadels, de havermout en ¾ van de geraspte kokos in het hakmolentje. Mix dit tot een stevig mengsel. Dit duurt ongeveer 4 tot 6 minuten. Het mengsel is stevig en ietwat plakkerig. Alle ingrediënten zijn goed gemengd, dus het is niet meer poederig van de kokos of van de havermout.
  • Vet de rechthoekige vorm in met een heel klein beetje zonnebloemolie. Snijd een stukje bakpapier op maat van de rechthoekige vorm en leg deze in de vorm.
  • Druk het dadelmengsel vervolgens stevig in de vorm. Druk het goed aan met je vingers, deze kun je ook invetten met zonnebloemolie om plakken te voorkomen, of met een lepel.
  • Maak de bovenkant glad en verdeel de overige ¼ van de kokos over de bovenkant. Laat dit zo minimaal 2 uur stevig worden in de koelkast.
  • Haal het blok dadelmengsel uit de vorm en snijd er 6 tot 8 repen van. Je kunt de repen uiteraard ook kleiner of groter snijden. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt de dadelrepen een week bewaren in de koelkast en minimaal 2 maanden in de diepvries. 
Heb je geen hakmolentje? Je kunt ook met een mes alle ingrediënten, voornamelijk de dadels, heel fijn snijden. Dit duurt wel wat langer dan met een hakmolentje of met een keukenmachine. Kneed de gehakte dadels, de havermout en de kokosrasp vervolgens tot een samenhangend mengsel. V
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Meal preppen, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating