Vis in mosterdsaus, ik ben er dol op! Ik maak een makkelijke saus van bouillon, room, mosterd en honing en laat hier de vis in garen. Ik gebruik graag witvis, maar probeer dit recept ook eens met een lekker stukje zalm. Mijn favoriete gerechten om deze vis in mosterdsaus mee te combineren zijn wat gekookte pasta en groene groenten. Of maak een er een lekkere zuurkoolstamppot bij, top combinatie!
Vis in mosterdsaus
Vis in mosterdsaus, ik ben er dol op! Ik maak een makkelijke saus van bouillon, room, mosterd en honing en laat hier de vis in garen.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel bloem
- 200 ml kookroom
- 200 ml bouillon (vis- of groentebouillon)
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel honing
- 2 witvisfilets
Instructies
- Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een ruime koekenpan of hapjespan.
- Voeg de bloem toe en bak kort mee. Schenk de room en de bouillon erbij en meng goed door. Laat dit 3 tot 5 minuten koken op een laag vuur.
- Voeg de honing en mosterd toe en meng goed door. Leg de witvisfilets in de saus, doe de deksel op de pan en laat de vis in de saus garen. Afhankelijk van de soort vis kan de garingstijd verschillen. Zie tip.
- Serveer de vis in mosterdsaus direct. Lekker met pasta, groene groenten of een stamppotje. Eet smakelijk!
Notities
Afhankelijk van de vis kan de garingstijd verschillen. Houd aan dat het ongeveer 8 tot 10 minuten duurt voordat de vis gaar is. Blijf intussen goed kijken of de vis de juiste garing heeft bereikt.