Ontbijt • 15 minuten
Ingrediënten (6 stuks)
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
100 ml. melk
snufje zout
2 el. suiker
6 plakjes gerookt ontbijtspek
1 à 2 tl. gedroogde rozemarijn
Bereidingswijze
Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg daarna de melk en de eieren toe en roer goed door met een garde. Roer totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten.
Zet het wafelijzer aan en laat deze warm worden. Vet de platen in met een klein beetje olie of boter. Leg een klein hoopje, ongeveer 2 eetlepels per wafel, tussen het wafelijzer. Leg een plakje ontbijtspek op het beslag en klem het wafelijzer dicht. Wacht 1 tot 2 minuten tot de wafel gaar is.
Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer de wafels met spek en rozemarijn eventueel met poedersuiker of stroop. Een onverwachte, maar heerlijke combinatie!
Tips
Misschien vind je dit ook een lekker recept voor het kerstontbijt of -brunch: Croissantjes met prosciutto en mozzarella.
Pingback: Cake met citroen en venkelzaad - StudioKOOK