Cake met citroen en venkelzaad

Bakken • 75 minuten


INGREDIËNTEN

125 gram suiker
125 gram boter
200 gram bloem
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
3 eieren
1 eetlepel venkelzaad
1 citroen
cakeblik

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter met de suiker los en luchtig. Voeg vervolgens één ei toe en meng deze met het boter-suikermengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Herhaal dit met het laatste ei. Meng het bakpoeder en het zout door de bloem en schep deze door het beslag.

Kneus (eventueel) het venkelzaad in een vijzel en spatel dit door het cakebeslag. Rasp de schil van de citroen boven het beslag. Raspen boven het beslag zorgt ervoor dat ook de oliën uit de schil in het beslag terecht komen, in tegenstelling tot raspen in een apart bakje. Knijp het sap van de citroen ook uit en voeg toe aan het cakebeslag. Meng het geheel goed door.

Vet het cakeblik in met boter en schep hier het beslag in. Zorg dat het beslag regelmatig is verdeeld. Maak met een lepel in het midden over de lengte een ‘kuiltje’. Dit zorgt ervoor dat de cake niet scheurt aan de zijkant. Bak de cake 50-60 minuten in een voorverwarmde oven.

Laat deze cake met citroen en venkelzaad ietwat afkoelen voor het aansnijden.

 

Tips

Met een goed basisrecept kun je alle kanten op. Zo is dit recept voor cake met citroen en venkelzaad is een variatie op het basisrecept voor cake.

 

Misschien vind je dit ook lekker

 

1 reactie op “Cake met citroen en venkelzaad”

  1. Pingback: Cake met groene thee en cranberry's - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.