gevulde eieren met olijf en ansjovis

Gevulde eieren met olijf en ansjovis

Bij de borrel • 30 minuten


Ingrediënten (8 stuks)

4 eieren
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel citroensap
½ theelepel paprikapoeder
peper en zout
8 (groene) olijven
4 ansjovisfilets

 

Bereidingswijze

Laat de eieren op kamertemperatuur komen. Breng intussen een pan met water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je voorzichtig de eieren toe. Zorg dat het blijft koken, maar zet het vuur wel laag. Laat de eieren 10 minuten koken.

Giet het kokende water af en laat de eieren schrikken. Laat ze eventueel wat afkoelen in het koude water. Pel de eieren en halveer ze in de lengte.

Schep het eigeel met een theelepel uit het eiwit. Doe dit, indien je deze in je bezit hebt, in een staafmixer bakje. Voeg de mayonaise, het paprikapoeder en het citroensap hieraan toe en mix het geheel tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout en mix nogmaals om te mengen.

Vul de halve eiwitten met het eigeelmengsel. Snijd de ansjovisfilet in de lengte door de helft. Maak een soort lus van de ansjovisfilets door de eenmaal dubbel te vouwen en prik deze samen met een olijf op een prikker. Prik de prikker vervolgens in het gevulde ei. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

Serveer de gevulde eieren met olijf en ansjovis direct.

 

Tips

Als de eieren goed hardgekookt zijn, valt het eigeel makkelijk uit het eiwit.

De groene olijf is eigenlijk een onrijpe olijf. Laat je deze langer aan de boom hangen, dan zal hij zwart worden. De groene olijf is wat bitterder van smaak. Dit is tevens mijn favoriet.

Deze gevulde eieren met olijf en ansjovis zijn het lekkerst wanneer je ze direct serveert. De vulling is dan op z’n smeuïgst. Maar, je zou ze wel goed kunnen voorbereiden. Je kunt de gevulde eieren helemaal klaar maken en in de koelkast bewaren. Laat ze voor het serveren even op kamertemperatuur komen. Maar, je kunt ze ook bereiden tot en met stap drie. Draai het eigeelmengsels nog even goed door met de staafmixer en vul de eieren vlak voor het serveren.

4 reacties op “Gevulde eieren met olijf en ansjovis”

  1. Pingback: Gevulde vitello tonnato eitjes - StudioKOOK

  2. Pingback: Eiersalade met ansjovis - StudioKOOK

  3. Pingback: Flammkuchen met makreel en pancetta - StudioKOOK

  4. Pingback: Pinchos met tonijnsalade en paprika - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *