Eieren, ansjovis en olijven… Echt een top combinatie! Daarom maak ik lekkere gevulde eieren met olijf en ansjovis. Lekker voor bij de borrel, de high tea of een gezellige brunch!
Gevulde eieren met olijf en ansjovis
Gevulde eitjes, ik ben er dol op! Met gevulde eieren kun je ook lekker variëren met toppings en vullingen. Zo zet je altijd een verrassend receptje op tafel. Het basisrecept is handig om te kennen. Daarvoor kun je dit basisrecept voor gevulde eieren gebruiken. Deze gevulde eieren met olijf en ansjovis lijken hier ook erg op. Gebruik geen kerriepoeder, maar paprikapoeder voor een smaak die goed combineert met de olijven en de ansjovis.
Mediterrane eitjes
Dit recept doet een beetje Mediterraan aan, super lekker met andere gerechten uit de Mediterrane keuken, zoals Spaanse recepten. Olijven en ansjovis zijn ook veel gebruikte ingrediënten in de Spaanse keuken. Je voelt ‘m misschien al aankomen… Heb je zin om een gezellig tapas diner te organiseren? Zet dan vooral deze lekkere gevulde eieren met olijf en ansjovis op tafel!
Gekookte eieren
Voor dit recept moet je eerst de eieren, vanzelfsprekend, koken. Nog wat tips hiervoor op een rijtje:
- Kook de eieren hard. Dan valt het eigeel makkelijk uit het eiwit.
- Kook de eieren alvast vooraf. Dan kunnen de eieren afkoelen, zodat ze makkelijker te verwerken zijn. Je kunt dit een paar uur, maar ook een dag van te voren doen.
- Laat de eieren goed op kamertemperatuur komen voordat je aan het recept begint. Zo voorkom je schiften tijdens het mixen in het hakmolentje of met de staafmixer.
- Alle tips voor het koken van het perfecte eitje vind je hier (klik).

Gevulde eieren met olijf en ansjovis
Ingrediënten
- 4 gekookte eieren (op kamertemperatuur)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- 8 groene olijven
- 4 ansjovisfilets
En verder:
- een hakmolentje of staafmixer (zie tip)
- 8 kleine prikkertjes
Instructies
- Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Wip de eidooier uit het eiwit. Dit kan eventueel met behulp van een theelepeltje.
- Doe de eidooiers in het bakje van een hakmolentje, samen met de mayonaise, het citroensap en het paprikapoeder. Mix dit samen tot een smeuïge vulling. Breng op de vulling op smaak met peper en zout.
- Verdeel de vulling over de holtes van de 8 gehalveerde eiwitten. Halveer de ansjovisfilets in de lengte en vouw deze één keer losjes dubbel, zodat een mooie lus ontstaat. Steek een prikker in de ansjovisfilet (daar waar de filet overlapt, zodat de lus behouden blijft) en in een olijf. Herhaal dit met alle ansjovis, alle olijven en alle prikkertjes. Steek in elk gevuld eitje een prikkertje.
- Serveer de eieren direct of bewaar ze nog even in de koelkast. Voor serveren kun je ze, voor het mooie, nog met een kleine beetje paprikapoeder bestrooien. Eet smakelijk!
Pingback: Gevulde vitello tonnato eitjes - StudioKOOK
Pingback: Eiersalade met ansjovis - StudioKOOK
Pingback: Flammkuchen met makreel en pancetta - StudioKOOK
Pingback: Pinchos met tonijnsalade en paprika - StudioKOOK