krieltjessalade met witte asperges

Krieltjessalade met witte asperges en spekjes

Deze krieltjessalade met witte asperges en spekjes is echt de moeite waard om eens te proberen. Dit lekkere aspergerecept is smaakvol en tegelijkertijd lekker fris. Je kunt dit recept makkelijk bereiden en voorbereiden. Serveer direct of zet afgedekt in de koelkast tot je het wil gaan eten. Deze krieltjessalade is lekker bij de picknick of een lunch op een mooie zonnige dag in de tuin.


krieltjessalade met witte asperges

Krieltjessalade met witte asperges en spekjes

Dit lekkere aspergerecept is smaakvol en tegelijkertijd lekker fris. Je kunt deze krieltjessalde met witte asperges makkelijk bereiden en voorbereiden. Heerlijk voor een zonnige lunch of een picknick.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram krieltjes (voorgekookt)
  • 600 gram witte asperges
  • 100 gram spekjes
  • ½ rode ui

Voor de dressing:

  • eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • peper

Instructies
 

  • Verwarm een ruime koekenpan met wat vetstof. Bak hierin de krieltjes goudbruin. Laat hierna uitlekken op een keukenpapiertje en afkoelen.
  • Bak de spekjes uit. Je hoeft geen extra vetstof toe te voegen, want spekblokjes bevatten voldoende vet van zichzelf. Laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snijd de kontjes van de witte asperges en schil ze. Snijd ze in plakjes van 1 centimeter dik en kook ze vervolgens 4 minuten. Giet de asperges af, laat goed uitlekken en dep droog. Laat de asperges ietwat afkoelen.
  • Meng intussen alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Snipper de rode ui fijn en voeg deze, samen met de afgekoelde krieltjes, spekjes en witte asperges toe aan de dressing. Meng het geheel goed door.
  • Garneer eventueel met wat tuinkers, bieslook is ook lekker. Serveer direct of bewaar de krieltjessalade in de koelkast tot je hem wilt gaan eten.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating