cannellinibonen dip

Cannellinibonen dip met rode pesto, olijven en pompoenpitten

Deze cannellinibonen dip is een heerlijk en gezond borrelhapje. Dit recept bevat niet veel ingrediënten die allemaal uit de voorraadkast komen. Perfect dus, als last minute borrelrecept! Lekker met rode pesto, olijven en pompoenpitten.



Cannellinibonen dip

Deze cannellinibonen dip is geïnspireerd op de klassieke hummus, ook zo’n heerlijke spread basis van peulvruchten. Hummus wordt gemaakt van kikkererwten, maar deze dip maak je van cannellinibonen. Deze zijn lichter van kleur en ook subtieler van smaak. Ideaal de om te combineren met lekkere toppings en toastjes.


Borrelhapje met 4 ingrediënten

Dit recept bevat weinig ingrediënten. Met slechts 4 ingrediënten zet je deze cannellinibonen dip al op tafel. Maak de dip van de cannellinibonen en maak vervolgens een heerlijke topping van rode pesto, olijven en pompoenpitten. Serveer met een stokbroodje of toastjes.

cannellinibonen dip

Cannellinibonen dip met rode pesto, olijven en pompoenpitten

Cannellinibonen dip is een gezond borrelhapje. Lekker met rode pesto en pompoenpitten. Serveer met toastjes of stokbrood.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blik cannellinibonen
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 10 zwarte (of groene) olijven
  • 2 eetlepels pompoenpitten

En verder:

  • een hakmolentje of een staafmixer
  • toastjes of stokbrood om mee te serveren

Instructies
 

  • Laat de cannellinibonen uitlekken en doe ze in het hakmolentje. Voeg 2 eetlepels water toe en mix zo tot een lekkere, smeuïge dip.
  • Verdeel de cannellinibonen dip over een serveerbord. Verdeel de rode pesto hierover.
  • Snijd de olijven in plakjes en verdeel deze samen met de pompoenpitten over de cannellinibonen dip. Serveer met brood en toastjes.

Notities

Je kunt deze dip 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
Trefwoord 10 minuten, 4 ingrediënten, Gezond, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating