Bijgerecht • 30 minuten
Ingrediënten (4 stuks)
300 gram aardappel
1 bosuitje
½ rode peper
1 ei, losgeklopt
1 eetlepel bloem
1 theelepel zout
Voor de citroenmayonaise:
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en was deze goed. Rasp de aardappel doe in een ruime kom. Meng de geraspte aardappel met de theelepel zout. Laat dit minimaal 15 minuten staan. Door het zout onttrekt de aardappel aan vocht.
Snijd intussen de rode peper en de bosui fijn. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aardappel. Meng de geraspte aardappel met de rode peper, bosui, het losgeklopte ei en de bloem. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het aardappelmengsel in vier gelijke delen. Vorm hier een koekje van.
Verhit een koekenpan met boter op het vuur. Leg hier de aardappelkoekjes in en bak op laag vuur gaar en goudbruin. Keer de aardappelkoekjes hierna en bak ook de andere kant gaar en goudbruin. Bak ongeveer 4 à 5 minuten per kant.
Meng intussen de mayonaise, citroensap en de peterselie voor de dip. Serveer de aardappelkoekjes met de citroenmayonaise.
Ohhh! Veeg me op: dit ziet er té lekker uit! Kan ik de bosuitjes vervangen door ui?
Dat kan zeker, Lysanne!
Pingback: Broccolikoekjes uit de oven (van broccolirijst!) - StudioKOOK
Pingback: Seizoensgroenten van december - StudioKOOK
Pingback: Aardappelsalade met zalm - StudioKOOK