Aardappelsalade met zalm, een super lekker, voedzaam en budgetproof recept. Dit recept voor aardappelsalade maak je met een handvol ingrediënten, waaronder zalm uit blik (niet duur) en een zelfgemaakte dressing. Serveer deze maaltijdsalade met aardappel als lunchgerecht of altijd avondmaaltijd.
Aardappelsalade met zalm
Ik ben dol op aardappelsalades. Ik maak ze graag in vele varianten, scroll daarvoor even door naar onder deze alinea. Dit recept voor aardappelsalade met zalm is makkelijk, snel en voedzaam. De ideale maaltijdsalade dus! Je kunt dit recept eten als lunch of als avondmaaltijd. Lekker!
Bekijk hieronder meer lekkere recept voor aardappelsalades:
Goedkoop recept
Deze aardappelsalade met zalm is een lekker goedkoop recept. Voor dit recept heb je geen dure en bewerkelijke ingrediënten nodig. Aardappelen zijn een super budgetproof product. Ze zijn daarnaast voedzaam en gezond. Ideaal voor in een maaltijdsalade dus.
De zalm voor dit recept haal je uit blik. Dit is een stuk goedkoper dan een verse zalmmoot. Daarnaast is zalm uit blik al gaar en daarom kun je deze dus makkelijk en snel verwerken in deze aardappelsalade.
De dressing maak je zelf. Of dit moeilijk is? Zeker niet! Daarnaast is een zelfgemaakte dressing ook veel goedkoper, dan een kant-en-klare dressing. Voor deze zelfgemaakte dressing gebruik je yoghurt, mayonaise en citroensap. Super makkelijk!
Aardappelsalade met zalm
Ingrediënten
Voor de aardappelsalade:
- 500 gram krieltjes
- 170 gram zalm in blik
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 rode ui
- 15 gram verse dille
Voor de yoghurtdressing:
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Maak de krieltjes schoon. Spoel of borstel ze af zodat er geen zand meer op de schil zit. Halveer de krieltjes met schil hierna in de lengte. Hele kleine krieltjes kun je heel laten. Kook de krieltjes in de schil in ongeveer 10 minuten beetgaar. De kooktijd hangt samen met de grootte van de krieltjes.
- Giet de krieltjes na het koken af en zet met de deksel op de pan even apart. Meng in een ruime kom alle ingrediënten voor de dressing. Het uitgebreide recepten voor het maken van het basisrecept voor yoghurtdressing vind je hier (klik).
- Laat de zalm uitlekken en voeg deze samen met de kappertjes toe aan de dressing. Maak de rode ui schoon en snipper deze fijn. Snijd de verse dille ook fijn en voeg deze samen met de rode ui toe de yoghurtdressing. Doe aan de gekookte krieltjes in de schil bij de rest van de ingrediënten. Breng het geheel op smaak en meng het geheel goed door.
Pingback: Zalmpasteitjes met prei en champignon - StudioKOOK
Pingback: 14 x snelle en simpele recepten + een nieuwe rubriek! - StudioKOOK
Pingback: Zomerse salades: 10 makkelijke recepten - StudioKOOK