broccolikoekjes

Broccolikoekjes uit de oven (van broccolirijst!)

Vleesvervanger • 30 minuten


Ingrediënten (12 broccolikoekjes)

400 gram broccolirijst
3 eieren
1 à 2 eetlepels maïzena
2 bosuitjes
75 gram oude kaas
Eventueel: chilisaus

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een ruime kom de broccolirijst met de eieren. Voeg één eetlepel maïzena toe en meng dit door het broccolimengsel. Is het mengsel nog té nat om er stevige ballen van te draaien? Voeg dan nog een lepel maïzena toe.

Snijd de bosui fijn en voeg deze samen met de oude kaas toe aan het broccolimengsel. Meng het geheel goed door en breng het op smaak met peper en zout.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel voor de broccolikoekjes in twaalf delen. Draai hier ballen van en leg deze op de bakplaat. Druk elke bal een beetje plat totdat ze een hoogte van 1,5 cm hebben.

Bak de broccolikoekjes 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de koekjes halverwege de baktijd.

Deze broccolikoekjes zijn geschikt als bijvoorbeeld vleesvervanger, bij de borrel of als lunch. Ook koud zijn ze erg lekker! Serveer ze met de chilisaus.

 

Tips

Je kunt makkelijk porties en ballen maken van het broccolimengsel met behulp van een ijsschep.

Maak van dit recept ook eens grotere porties voor broccoliburgers!

 

Misschien vind je dit ook lekker

4 reacties op “Broccolikoekjes uit de oven (van broccolirijst!)”

  1. Pingback: Nieuwe rubriek: koken met restjes - StudioKOOK

  2. Pingback: Broccoli-doperwtensoep met geitenkaascroutons - StudioKOOK

  3. Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK

  4. Pingback: Recept met broccoli - 10 gerechten die je geproefd moet hebben! - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *