aardappelnestjes met ei

Aardappelnestjes met ei

Ontbijt • 15 minuten


Ingrediënten (2 aardappelnestjes)

1 grote aardappel, ± 300 gram
2 eieren
Eventueel: handje rucola, paprikapoeder
Spiraalsnijder

 

Bereidingswijze

Schil de aardappel, maar laat deze verder heel. Zet de aardappel goed vast in de spiraalsnijder. Kies het mes voor grove ‘spaghetti’. Draai de aardappel met de spiraalsnijder door het mes.

Doe de aardappel spirelli in een ruime koekenpan en bak om middelhoog vuur rondom bruin en gaar. Dit duurt 5 tot 10 minuten. Voeg tijdens het bakken eventueel wat paprikapoeder toe voor wat pit.

Verdeel de aardappelspirelli in twee delen. Vorm hier een nestje van door het goed bij elkaar te voegen en met en grote lepel een kuiltje in het midden te duwen. Breek boven beide aardappelnestjes een eitje. Laat het ei garen in het nestje. Kies een garing naar je eigen smaak. Een paar minuutjes voor een zachte eidooier of wat langer voor een volledig gaar ei.

Serveer deze aardappelnestjes met ei met wat rucola, peper en zout en/of een lekkere dip naar keuze. Mijn favorieten? Een klassieke Belgische mayonaise of pittige Srirachasaus.

 

Tips

Heb je geen spiraalsnijder? Je kunt ook een kaasschaaf gebruiken om lange brede linten van de aardappel te maken. De linten kun je ook vervangen door ‘rösti’. Rasp hiervoor de aardappel en volg verder het gebruikelijke recept.

Spiraalsnijders heb je in alle soorten en maten. Er bestaat grote apparaten voor verschillende figuren, een klein en handbaar exemplaar waar je de groenten doorheen draait, maar ook de oude vertrouwde juliennesnijder voldoet prima om heerlijke groentepasta of deze aardappelspirelli te maken.

Benieuwd naar meer recepten met aardappel? Deze vind je hier.

 

4 reacties op “Aardappelnestjes met ei”

  1. Pingback: 18 x Paasrecepten op StudioKOOK - StudioKOOK

  2. Pingback: Currysoep met courgetti - StudioKOOK

  3. Pingback: Thaise wortelsalade met gember en limoen (video) - StudioKOOK

  4. Pingback: Kooktip #7: houdbaarheid eieren controleren (+ recepten!) - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *