Thaise wortelsalade met gember en limoen

Thaise wortelsalade met gember en limoen (video)

Vegetarische bijgerecht10 minuten


Ingrediënten (2 pers.)

2 winterwortels
40 gram koriander
1 rode ui
1 rode peper
3 eetlepels sesamzaadjes


Voor de dressing:
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel sesamolie
1 limoen


Een spiraalsnijder, juliennesnijder of een dunschiller/kaasschaafBereidingswijze

Maak de winterwortels schoon. Snijd deze met een spiraalsnijder, juliennesnijder of een dunschiller/kaasschaaf in dunne, lange linten. Doe deze in een ruime saladekom. Schil de rode ui, halveer deze en snijd vervolgens in dunne halve ringen. Snijd de koriander grof en doe deze samen met de rode ui in de saladekom.

Meng voor de dressing de sojasaus, gembersiroop en de sesamolie met elkaar. Rol de limoen met wat kracht over het aanrecht zodat deze wat soepeler wordt en het sap er makkelijker uitgeknepen kan worden. Halveer de limoen en knijp uit één helft het sap boven de dressing. Meng het geheel goed door en schenk vervolgens over de wortelsalade.

Meng de wortelsalade met de dressing goed door. Snijd de peper in dunnen ringen en strooi deze samen met de sesamzaadjes over de wortelsalade. Snijd de andere halve limoen in partjes en serveer deze bij de wortelsalade. Deze kan naar smaak nog uitgeknepen worden over het gerecht. Serveer de salade als bijgerecht bij het diner of eet hem als gezonde lunch.


Tips

Bij sommige supermarkten kun je groentenpasta, wortel of kant-en-klaar gesneden julienne van wortel kopen. Groenten zelf snijden is gezonder, maar deze voorgesneden groenten kun je eenvoudig verwerken in dit recept. Makkelijk, als je weinig tijd hebt!

Deze Thaise wortelsalade met gember en limoen is ook ideaal als gezonde lunch om mee te nemen. Bereidt de wortelsalade volledig inclusief dressing en bewaar in een bakje of beker die goed afgesloten kan worden. Wortel is een stevige groenten en zal niet snel slap worden.

Geen fan van koriander? Vervang deze dan door dezelfde hoeveelheid peterselie.

Benieuwd naar dit recept uitgewerkt in een foodvideo? Bekijk deze op hieronder, via Instagram:Misschien vind je dit ook lekker