Deze aardappelsoep is net even anders dan je misschien verwacht van een aardappelsoep. Deze maaltijdsoep is grof van structuur, in tegenstelling tot veel soepen van aardappel die glad gepureerd zijn. Stiekem vind ik deze aardappelsoep veel lekkerder dan de standaard soep! Wat vind jij?
Aardappelsoep met chorizo
Aardappelsoep, het gerecht trok mij eigenlijk nooit zo. Tot ik dit recept maakte. Wat een fantastisch lekkere soep! Deze soep is lekker romig, door de toevoeging van een klein beetje bloem en kookroom. Maar, in tegenstelling tot de glad gepureerde soepen met aardappel is deze soep helemaal niet melig. Veel lekkerder!
Maaltijdsoep
De soep vul je met allerlei lekkere ingrediënten, zoals blokjes aardappel, paprika en chorizo. Je gebruikt heerlijke smaakmakers zoals paprikapoeder, komijnpoeder, tomatenpuree en gedroogde oregano. Samen wordt dit een grove soep die dus boordevol groenten zit én zoveel smaak bevat! Dit is een echte maaltijdsoep.
Spaanse soep
De inspiratie voor deze aardappelsoep met chorizo vond ik bij Anna’s blog Serving Dumplings. Zij noemt de soep: Spaanse soep. Ik vulde het recept aan met veel meer groenten, zodat het een echte maaltijdsoep wordt en je ook genoeg vitamines en vezels binnen krijgt. Persoonlijk vind ik dat een echte pre aan een goed soeprecept. Het Spaanse gevoel van de soep, dat heb je ook met mij recept. Die heerlijke, warme smaken van de paprika, het paprikapoeder, de olijfolie en natuurlijk de chorizo!

Aardappelsoep met chorizo en paprika
Ingrediënten
- 800 gram aardappelen
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 200 gram chorizo
- 2 rode paprika's
- 1½ eetlepel paprikapoeder
- 1½ eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 140 gram tomatenpuree
- 3 eetlepels bloem
- 1½ liter kippenbouillon (koud of kamertemperatuur)
- 200 ml kookroom (koud of kamertemperatuur
- verse peterselie
Instructies
- Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Fruit de ui en de knoflook aan in een ruime soeppan. Haal het velletje van de chorizo en snijd deze vervolgens in blokjes. Bak chorizo uit in de pan met de ui en de knoflook.
- Schil de aardappelen, snijd deze in hapklare blokjes en was ze. Maak de paprika schoon en snijd ook deze in blokjes. Bak de paprika een paar minuten mee met de chorizo, ui en knoflook. Voeg vervolgens de specerijen, de tomatenpuree en de bloem toe aan de soeppan. Meng goed door met de andere ingrediënten en bak een paar minuten mee op laat vuur. Schep tussendoor goed door.
- Doe de kikkenbouillon en de kookroom in de soeppan, bij de andere ingrediënten. Meng direct goed door en zorg dat er geen klontjes bloem meer zijn. Doe de aardappelblokjes bij de soep en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 20 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de aardappelen gaar zijn.
- Snijd de peterselie fijn. Schep de aardappelsoep met chorizo in kommen en garneer met peterselie. De peterselie is niet alleen mooi om te zien op de soep, maar geeft ook een frisse smaak. Eet smakelijk!