Makkelijke noedelsoep, lekker als snelle en voedzame lunch en ook ideaal als makkelijke avondmaaltijd. Deze noedelsoep is van alle markten thuis! Gebruik dit recept als basis en voeg eventueel zelf ook nog lekkere ingrediënten, al is dit recept op zichzelf al ontzettend lekker…
Makkelijke noedelsoep
Noedelsoep, wie houdt er niet van? Je hebt er veel verschillende recepten voor, zoals deze lekkere pindasoep met rijstnoedels of deze pompoen-kokossoep met udonnoedels… Maar, dit recept is écht makkelijk en kun je zo vaak eten als je wil. Deze makkelijke noedelsoep maak je met ingrediënten die je vaak al in huis hebt zoals een bouillonblokje, gedroogde noedels en doperwtjes uit de diepvries. Als smaakmakers gebruik je sojasaus en crispy chili olie. Die maken het gerecht helemaal af! En alles wat je dan nodig hebt hebt zijn een gekookt eitje en wat fijngesneden bosui. Simpel toch?
Koken uit de voorraadkast
Dit recept is perfect als je wil koken met ingrediënten die je al in huis hebt. Koken uit de voorraadkast dus! De receptvideo die ik hierbij maakte zie je hieronder:
Zelf kun je ook lekker aan de slag gaan met ingrediënten die je in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld nog wat paddenstoelen of champignons, een beetje paksoi of spinazie liggen? Deze groenten passen perfect in deze noedelsoep! Andere handige opties die je misschien al in de kast hebt liggen zijn: geroosterde kikkererwten, edamame boontjes en maïs uit blik.
Kijk vooral ook even in de koelkast voor ingrediënten. Tofu kun je lekker krokant bakken en gebruiken als topping, net als restjes vlees of vis.

Makkelijke noedelsoep
Ingrediënten
- 500 ml bouillon
- 60 gram woknoedels (1 "bundeltje")
- 1 hand diepvries doperwten
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 gekookt ei
- 1 bosui (fijngesneden)
- crispy chili olie naar smaak
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook in een steelpannetje. Voeg de diepvries doperwtjes toe aan de bouillon en kook deze 4 minuten. Voeg vervolgens de gedroogde noedels toe aan de bouillon en kook deze nog 3 à 4 minuten mee, tot ze gaar zijn.
- Haal de bouillon van het vuur en breng deze op smaak met sojasaus. Schenk de noedelsoep in een kom. Pel het gekookte eitje en halveer deze. Leg het eitje in de soep, bovenop de noedels (dan blijft het ei bovenop liggen) en bestrooi de soep met bosui. Serveer met crispy chili olie naar smaak. Eet smakelijk!