aardbeien wassen aardbeien bewaren

Aardbeien bewaren, dit is de beste manier!

Aardbeien, wie is er niet dol op? Wanneer ik een bakje koop in de winkel of bij de groenteboer, houd deze het niet lang in de koelkast. Zo snel zijn ze op! Mocht je ze toch willen bewaren, hierbij een aantal onmisbare tips. Verse aardbeien bewaren doe je het beste op deze manier.Aardbeien bewaren

Aardbeien zijn zacht fruit wat snel minder mooi en een beetje zacht en snotterig wordt. Aardbeien is bij veel mensen zeer geliefd zomerfruit en het wordt gegeten als een echte traktatie. Het kan zijn dat je het toch één of twee dagen wil bewaren. Gebruik dan deze tips om te voorkomen dat de houdbaarheid verstrijkt van dit zoete fruit:

  • Allereerst: eet aardbeien het liefst zo snel mogelijk op. Het is zacht fruit wat vatbaar is voor schimmels. Voorkomen is beter dan genezen!
  • Was de aardbeien nooit wanneer je deze nog wil bewaren. Wassen doe je pas vlak voor het eten. Laat het kroontje tijdens het wassen aan de aardbei zitten. Benieuwd waarom? Bekijk ook eens deze tip voor het wassen van aardbeien (klik).
  • Aardbeien worden verpakt in kleine doosjes waardoor alle aardbeien op elkaar en tegen elkaar aan liggen. Portioneer de aardbeien en/of haal uit de verpakking wat je wil eten. Bewaar de aardbeien het liefst losliggend van elkaar. Zo kun je, wanneer een aardbei toch wat schimmel vertoont, deze snel tussen de andere aardbeien vandaan halen. Minder kans dat de schimmel overslaat op de andere aardbeien!
  • Ben je bang dat je echt te laat aan de aardbeien toe komt of vind je ze al te zacht om te eten? Verwerk ze dan in bijvoorbeeld een smoothie of vries ze in voor later. Bevroren fruit is heerlijk in bijvoorbeeld cheesecakes, cakes met fruitvulling of zelfgemaakte vruchtensappen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *