Wie een diner organiseert wil dat alles perfect is. Althans dat geldt voor. Ondanks dat ga ik ook graag voor gemak, want stress in de keuken werkt alleen maar averechts. Naast een royale borrel- of broodplank vooraf bereid ik ook al maar al te graag kleine amuses in een glaasjes. Deze makkelijke kipcocktail is hier een goed voorbeeld van!
Een drie-gangendiner zonder stress
Het kan, ja echt! Krijg je gasten, dan kook je natuurlijk alleen je beste gerechten. Maar, wanneer jouw favorieten nogal bewerkelijk zijn kan het ook wat spanning opleveren tijdens het koken. Zonde! Want, dit doet alleen maar af aan de smaak en de sfeer van de avond. Kies daarom voor gemak en maak het jezelf niet te moeilijk. (De nummer één tip voor koken voor groepen!). Voor het voorgerecht en het nagerecht kies is graag iets lekkers, maar eenvoudigs. Het liefst wat je ook nog goed kunt voorbereiden.
Op zoek naar meer hartige cocktailrecepten? Bekijk ook deze eens:
Vegetarische sushi amuses met spitskool, wasabi en ei
Cocktail met rivierkreeftjes en ananas
Oosterse garnalencocktail met avocado
Sushi amuseglaasjes
Makkelijke kipcocktail
Op internet vind je onwaarschijnlijk veel recept voor een klassieke cocktail, inclusief zelfgegaarde kip, ingewikkelde ingrediënten en bewerkelijk receptuur. Wie zit daar nu op te wachten? Ga lekker voor dit makkelijke recept voor een klassieke kipcocktail. De ingrediënten zijn lekker fris en knapperig wat dit gerecht niet te zwaar maakt. Daarnaast zijn ze ook op één hand te tellen met optimale smaak als resultaat. De bijbehorende cocktailsaus? Jouw favoriete cocktaildressing uit de supermarkt volstaat zeker. Wil je hem toch zelf maken? Je hoeft ook met dit recept niet bang te zijn voor een moeilijke bereidingswijze of ingewikkelde ingrediënten. Maak meteen een lekkere royale portie en bewaar hem in de koelkast. Deze zelfgemaakte cocktailsaus smaakt ook heerlijk bij een stukje vlees, als dressing in een salade of om te dippen bij de borrel.
ZELF COCKTAILSAUS MAKEN, GA NAAR HET RECEPT
Makkelijke kipcocktail
Ingrediënten
- 150 gram gerookte kipblokjes
- ½ krop botersla, de kern (of: 2 kropjes Romeinse sla)
- ½ komkommer
- 1 rode ui
- 100 ml cocktailsaus
- wat paprikapoeder of cayennepeper voor garnering (optioneel)
En verder
- 8 amuseglaasjes of kleine schaaltjes
Instructies
- Maak je de cocktailsaus zelf? Begin daar dan mee. De smaak kan dan wat intrekken in de saus, zodat deze optimaal tot z'n recht komt. Het recept vind je hier.
- Maak de sla schoon. Behoud ongeveer 16 kleine blaadjes in z'n geheel en zet deze rechtop in de amuseglaasjes. Wanneer 2 blaadjes per glaasje of schaaltje te veel is, houd het dan bij 1. Snijd de rest van de sla ragfijn.
- Was de komkommer en snijd deze in blokjes. Maak de rode ui schoon en snipper deze fijn. Meng de komkommer met de gesneden sla en vul hiermee de de amuseglaasjes.
- Verdeel de gerookte kipblokjes over de amuseglaasjes. Strijk over elke kipcocktail wat van de cocktailsaus en bestrooi met wat paprikapoeder of cayennepeper.