ananassalsa

Ananassalsa – lekker bij Mexicaanse gerechten en meer!

Een heerlijke friszoete salsa of basis met ananas. Gecombineerd met verse peterselie en pittige rode peper. Eet hem bij Mexicaanse gerechten, maar ook heerlijke in salades of op sandwiches. En wat dacht je van een stukje vlees met deze zoete, grove saus? De perfecte combinatie met veel! En omdat deze tropische dip niet zwaar op de maag ligt kun je er lekker veel van eten.



Ananassalsa, friszoet met een beetje pit

Tomatensalsa ken je misschien wel? Deze hartige, grove tomatensaus wordt veel gegeten in de Mexicaanse keuken bij een stukje vlees of in een taco. Maar, deze ananassalsa is bijzonder! Het is heerlijke zelfgemaakte salsa met zoete tonen die net zo goed bij hartige gerechten past als de iets traditionelere tomatensalsa. De ananas snijd je in kleine blokjes waardoor er een grove saus ontstaat waar je in kunt dippen. Voeg hieraan toe verse fijngesneden peterselie voor wat fris en een fijngesneden rode peper, zonder zaadjes, voor wat pit. Deze ananassalsa is voor wie durft, maar wie hem eenmaal heeft geproefd wil nooit meer anders!


Eindeloos combineren

Het idee van deze salsa op basis van ananas had ik al een tijdje in mijn hoofd. En zo lekker als het in mijn hoofd was, zo smakelijk was het zeker ook in het echt! Wanneer ik de salsa eenmaal gepresenteerd had voor de foto met wat knapperige tortillachips ernaast, was ik genoodzaakt om naderhand een nieuwe portie te maken. Dit schaaltje met friszoete salsa hield het niet lang, want als dip voor chips is hij fantastisch lekker! Op menu die avond stond een Mexicaanse ovenschotel met vlees en groenten. Ook daar paste deze ananassalsa perfect bij. Ik kan niet wachten om hem binnenkort opnieuw te maken en te eten bij een gegrild stukje vis of een lekkere nachoschotel als topping.

ananassalsa

Ananassalsa

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 150 gram

Ingrediënten
  

  • 150 gram ananas
  • 6 takjes verse peterselie
  • ½ rode peper
  • 2 theelepels zoete chilisaus

Instructies
 

  • Snijd het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes van ongeveer ½ bij ½ centimeter. Doe de blokjes in een bakje.
  • Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd deze ragfijn. Voeg de fijngesneden peterselie toe aan de blokjes ananas
  • Halveer de halve rode peper in de lengte en de snijd de zaadlijsten uit de rode peper. Snijd de peper vervolgens ragfijn en voeg deze toe aan de ananassalsa.
  • Maak de ananassalsa als laatste aan met de zoete chilisaus.

Notities

Je kunt zo veel of zo weinig pit als je wil toevoegen aan de ananassalsa. Liever iets minder pittig gebruik simpelweg iets minder rode peper!
Trefwoord Barbecue, Makkelijk, Salsa, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating