Ben jij ook zo dol op witte asperges? Kies dan eens voor dit recept: lasagne met witte asperges, ham en bechamelsaus. Super leuk om witte asperges een keer niet op de traditionele manier te bereiden. Dit recept is zo ontzettend lekker, dat moet je geproefd hebben!
Recepten met witte asperges
Zin in meer recepten met witte asperges? Bekijk dan ook eens deze recepten:
Witte asperges uit de oven met ricotta, kaas en Hollandse garnalen
Deze witte asperges uit de oven moet je geproefd hebben. Kook de asperges kort vooraf en maak er daarna een lekkere aspergegratin van. Heerlijk met toppings als ricotta en Hollandse garnalen.
Bekijk het recept

Witte aspergesalade met ham, ei en peterselie
Deze witte aspergesalade is heerlijk voor op brood of toast. Lekker met ham, een gekookt eitje en verse peterselie.
Bekijk het recept


Lasagne met witte asperges, ham en bechamelsaus
Deze lasagne met witte asperges is zo ontzettend lekker, die moet je geproefd hebben. Maak laagjes van gekookte witte asperges, pasta, hamblokjes en bechamelsaus. Comfort food ten top!
Ingrediënten
Voor de bechamelsaus:
- 50 gram boter
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml melk
Voor de lasagne:
- 600 gram witte asperges
- lasagnebladen
- 125 gram hamblokjes
- 100 gram geraspte kaas
En verder:
- een ovenschaal (ongeveer 15 x 20 cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de bechamelsaus. Verwarm de boter op laag vuur in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en bak deze 5 minuten mee. Roer tussentijds. De bloem is gaar als er bubbeltjes ontstaan en je de bloem een beetje hoort sissen op de bodem.Schenk scheutje voor scheutje de koude melk bij de roux, het bloem-botermengsel. Roer direct goed zodat je geen klontjes krijgt. Doe dit tot alle melk gebruikt is. Blijft tussentijds steeds goed roeren. Dit om klontjes te voorkomen en zodat de bodem niet aanbrand. Als alle melk is toegevoegd, breng je de bechamelsaus op laag vuur aan de kook. Wacht tot een paar bellen ontstaan en zet het vuur dan direct uit. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de witte asperges. Snijd de kontjes van de witte asperges en schil de rest. Kook de asperges in z'n geheel ongeveer 4 minuten. Giet de asperges af en dep droog. Snijd ze in de lengte nog een keer door midden.
- Maak de lasagne. Vet de oven schaal in met wat vetstof. Begin met een klein laagje van de bechamelsaus. Verdeel hierover lasagnebladen. Leg hierop een laagje witte asperges, wat hamblokjes en dek af met een laagje bechamelsaus. Leg hierop weer lasagnebladen. Herhaal dit totdat alle ingrediënten zijn gebruikt. Je kunt ongeveer 4 lagen maken. Verdeel als laatste de geraspte kaas over de lasagne. Bak de lasagne 40 minuten in de voorverwarmde oven en serveer direct.