tomaten-kaassoep met tortellini

Tomaten-kaassoep met tortellini en bieslook

Tomaten-kaassoep, echt een heerlijke combinatie om een lekkere maaltijdsoep mee te maken. Vul de soep met tortellini, dat maakt de soep helemaal af! Ik kies voor een kaastortellini in dit recept, maar kies vooral wat je zelf lekker vindt! Maak de soep af met verse bieslook, of andere verse kruiden, en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!



Tomaten-kaassoep

Tomaten en kaas, een heerlijke smaakcombinatie. Daarom is deze tomaten-kaassoep gegarandeerd succes! Je maakt een lekkere tomatensoep, met een beetje room, en voegt daar een lekkere, geraspte kaas aan toe. Laat de kaas smelten terwijl je goed blijft roeren. Zo maak je een mooie gebonden en dikke soep voor het avondeten. Heerlijk!


Tortellini soep

Om deze soep nog voedzamer te maken, voegen je pasta toe. En niet zo maar een pasta, maar tortellini. Tortellini is een pastasoort waarbij de pasta ook nog gevuld is. Tortellini kun je met allerlei vullingen kopen, maar kies voor dit recept het liefst voor een vegetarische tortellini met kaasvulling. Dit past perfect bij de tomaten-kaassoep.

tomaten-kaassoep met tortellini

Tomaten-kaassoep

Tomaten-kaassoep, echt een heerlijke combinatie om een lekkere maaltijdsoep mee te maken. Vul de soep met tortellini, dat maakt de soep helemaal af!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Hollands, Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 gram tomatenpassata
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • ½ eetlepel maïzena (optioneel)
  • 250 gram kaastortellin

En verder:

  • een ruime soeppan
  • staafmixer

Instructies
 

  • Verwarm in de ruime soeppan een beetje boter of olie. Snipper de ui en de sjalot fijn en fruit deze aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 3 minuten mee om te ontzuren. Voeg vervolgens de tomatenpassata, de tomatenblokjes, de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Laat de tomatensoep 10 minuten koken.
  • Breng intussen een pan met water aan de kook en kook hierin de tortellini volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart tot verder gebruik.
  • Pureer de soep na 10 minuten met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door. Breng de soep aan de kook en roer intussen goed door.
    Meng eventueel de maïzena met een eetlepel water en voeg dit toe aan de soep. Meng goed door en laat door koken. Dit zorgt ervoor dat de kaas beter kan mengen met de tomatensoep. Zo krijg je dus een gladde en goed gebonden soep.
  • Laat de soep 5 tot 10 minuten door koken op laag vuur. Voeg de tortellini toe en verwarm mee.
  • Verdeel de soep over 6 kommen. Snijd de bieslook fijn en strooi dit over de soep. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating