italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaat en basilcum

Italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaat en basilicum

Bij de borrel | 10 minuten


Ingrediënten (ongeveer 250 gram kruidenboter)

250 gram roomboter, op kamertemperatuur
3 bosjes basilicum
1 bosje bieslook
7 à 8 zongedroogde tomaten
grof zeezout, naar smaak

Bereidingswijze

Doe de roomboter in een ruime kom. Het is belangrijk dat deze op kamertemperatuur is zodat het mengen eenvoudig gaat.

Haal de blaadjes basilicum van het takjes en snijd deze vervolgens mij. Snijd ook de bieslook fijn. Voeg de verse kruiden toe aan de roomboter en meng dit goed door.

Snijd of knip de zongedroogde tomaat in fijne stukjes. Voeg ook deze toe aan de roomboter. Voeg ook een snuf grof zeezout toe naar smaak. Ik zelf gebruik voor dit recept ongeveer 1 à 2 theelepels.

Roer het geheel goed door zodat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn. Serveer de Italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaat en basilicum met lekker vers brood. Lekker bij de borrel of als bijgerecht bij een (Italiaans) diner!

Tips

Wil je basilicum makkelijk en snel fijn snijden? Mijn tip hiervoor luidt als volgt: leg een aantal basilicumblaadjes op elkaar en rol deze vervolgens strak op. Snijd nu van het rolletje strakke reepjes.

Zongedroogde tomaat kun fijn maken door het snijden met een mes, maar ikzelf vind het makkelijker met een schaar. Knip simpelweg smalle reepjes van de zongedroogde tomaat en knip deze reepjes vervolgens weer in fijne blokjes.

Maak van deze Italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaat en basilicum een lekkere grote portie. Van dit recept zul je smullen! Heb je toch wat over? Kruidenboter kun je goed bewaren in de vriezer. Zo heb je op elk moment verse kruidenboter.

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaat en basilicum”

  1. Pingback: Kooktip #2: zelfgemaakte kruidenboter bewaren - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.