beemster & chill

Beemster & Chill #2: recept voor kaasplankpizza

Heb jij het nieuwe kookboek ‘Beemster & Chill‘ van Beemsterkaas al? Een boek boordevol heerlijke recepten met Beemsterkaas. Tijdens de boeklancering mocht ik de lekkere recepten proeven en kreeg ik het boek mee om er thuis lekker uit te koken. Ik maakte mijn favoriete gerecht van de avond: kaasplankpizza. Een pizzabodem op basis van bloemkool in combinatie met hartige kaas en frisse topping. 

 Vegetarisch hoofdgerecht • 45 minuten

 

Ingrediënten (1 kaasplankpizza)

1 bloemkoolpizzabodem
1 aardappel
50 gram jonge Beemsterkaas
50 gram groene druiven
30 gram oude Beemsterkaas

Voor de uienchutney
1 rode ui
1 theelepel suiker
1 eetlepel witte wijnazijn
2 kleine laurierblaadjes (of 1 grote)

 

Bereidingswijze

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit een ruime koekenpan op het vuur met een klein klontje boter of olie. Fruit de uien hierin kort op middelhoog vuur. Voeg de laurierblaadjes toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de ui ongeveer 15 minuten op laag vuur karamelliseren.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de bloemkoolpizzabodem 4 minuten voor.

Schil de aardappel en rasp deze samen met de jonge Beemsterkaas. Verdeel het aardappel-kaasmengsel over de voorgebakken bloemkoolpizzabodem. Zet de pizza terug in de oven en bak deze nog 15 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.

Voeg de suiker en de witte wijnazijn toe aan de uienchutney en laat nog 10 minuutjes karamelliseren. Roer de uien af en toe door zodat deze niet aan de pan bakken. Haal na 10 minuten de pan van het vuur en doe de uien in een bakje. Zet apart tot gebruik.

Was de druiven en halveer deze. Haal de kaasplankpizza uit de oven en verdeel de uienchutney en de gehalveerde druiven hierover. Schaaf de oude Beemsterkaas boven de kaasplankpizza.

Serveer de pizza met de toppings koud, maar ik vind het zelf ook erg lekker om de kaasplankpizza mét toppings nog 4 minuutjes in de oven (200 graden) te schuiven. De kaas smelt, maar de druiven blijven lekker fris.

 

Wil je meer weten over de boeklancering van het kookboek ‘Beemster & Chill’? Of waar en wanneer het gratis verkrijgbaar is? Lees het in dit artikel: Beemster & Chill #1: authentieke smaak in gerechten van nu.

 

beemster & chill

 

Misschien vind je dit ook lekker

 

2 reacties op “Beemster & Chill #2: recept voor kaasplankpizza”

  1. Pingback: Makkelijke kaasbroodjes voor bij de borrel - StudioKOOK

  2. Pingback: Vegetarisch hoofdgerecht; 12 lekkere recepten - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.