picknick broodjes met makreel in tomatensaus, gegegrilde courgette en olijven. StudioKOOK.nl Demi Hageman. Princes Foods.

Picknick broodjes met makreel in tomatensaus, courgette en olijven

Lunch | 15 minuten


Ingrediënten (6 picknick broodjes met makreel)

6 zachtje bolletjes
2 blikjes makreel in tomatensaus (± 250 gram)
½ courgette
½ zak rucola
± 15 zwarte olijven
peper en zout

Bereidingswijze

Was de courgette en snijd deze in (ongeveer 18) plakken van ongeveer ½ cm dik. Verwarm een grilltoestel of een grillpan en grill hierin de plakjes courgette. Heb je geen grilltoestel of grillpan tot je beschikking? Een koekenpan of tosti-ijzer volstaat ook! Je kunt eventueel wat olijfolie gebruiken om het plakken tegen te gaan. Dep de gegrilde courgette hierna wel even droog om te voorkomen dat het overtollige vet later in het broodje trekt.

Halveer de zachte bolletjes en beleg de bodem met wat rucola. Leg hierop een wat plakjes gegrilde courgette. Laat de olijven uitlekken en snijd deze in plakjes. Verdeel de olijven ook over de picknickbroodjes.

Maak de blikjes makreel in tomatensaus open en verdeel de makreel over de picknickbroodjes. Je hoeft de makreel niet uit te laten lekken. Deze picknick broodjes met makreel in tomatensaus, gegrilde courgette en olijven zijn lekker als lunch, maar zijn ook uitermate geschikt om mee te nemen. Wil je voorkomen dat de picknickbroodjes te nat worden door de tomatensaus? Scroll dan even door naar de tips.

Tips

De makreel in tomatensaus kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Deze zijn dus erg handig om mee te nemen! Beleg de zachte bolletjes met de rucola, de courgette en de olijven en verpak ze in een handige broodtrommel, samen met de blikjes makreel in tomatensaus. Trek de blikjes makreel open op locatie en beleg de picknickbroodjes ermee. Zo voorkom je dat de tomatensaus van het broodje glijdt onderweg of dat de tomatensaus teveel in het broodje trekt.

Kun je geen makreel in tomatensaus vinden? Kies gerust voor een andere vissoort in tomatensaus in blik!

Ben je benieuwd naar meer recepten om lekker mee te picknicken? Alle picknickrecepten vind je hier (klik)!

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Picknick broodjes met makreel in tomatensaus, courgette en olijven”

  1. Pingback: Broodje kaas, ei en tuinkers met romige dressing - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.