muhammara zelf maken

Muhammara zelf maken

Muhammara zelf maken is helemaal niet moeilijk. Maak deze paprikaspread eenvoudig zelf met geroosterde paprika’s, een handje noten, granaatappel melasse en knoflook. Een ontzettend lekkere dip voor bij de borrel, die je heel eenvoudig zelf kunt maken. Veel lekkerder dan kant-en-klaar!



Muhammara

Muhammara is een paprikadip of een paprikaspread die zijn oorsprong vindt in de Syrische keuken. Tegenwoordig vind je in veel meer Arabische landen deze lekkere dip.

Serveer muhammara bij een grote tafel, gevuld met mezze. Dit zijn kleine, Arabische gerechten die je gezamelijk kunt delen en eten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tabouleh, labneh of shirazi salade. Een tafel vol met al dit lekkers maakt samen een grote maaltijd die je met elkaar kunt nuttigen.


Muhammara zelf maken

Muhammara zelf maken is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Je kunt dit gerecht kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar zelf maken is ook ontzettend lekker. Daarnaast is het klaar in een handomdraai.

Om dit dit gerecht zelf maken, gebruik je geroosterde paprika’s. Deze kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook zelf paprika’s roosteren. Zelf paprika’s roosteren is goedkoper, niet moeilijk en de smaak is veel zoeter dan de paprika’s uit een pot. Die zoete smaak is erg lekker in deze paprikadip of paprikaspread.

Hoe je zelf paprika’s kunt roosteren, lees je hier:

Geroosterde paprika basisrecept
Geroosterde paprika basisrecept. Deze geroosterde paprika's uit de oven zijn fantastisch lekker in salades, sauzen, soepen of spreads.
Bekijk het recept
geroosterde paprika basisrecept

De geroosterde paprika’s doe je in een hakmolentje samen met knoflook, granaatappelmelasse, een klein snufje komijnpoeder en een handje noten. Even mixen en je muhammara is alweer klaar!


Recepten met muhammara

Ik ben dol op muhammara, want het is een erg veelzijdig gerecht. Het is lekker op een toastje bij de borrel bijvoorbeeld, maar je kunt het ook verwerken in allerlei gerechten. Bijvoorbeeld als smaakmaker voor een sandwich of gevuld brood, of wat je dacht je van een plaattaart met deze smaakvolle paprikaspread?

Als je dit recept hebt gemaakt, heb je dit dus volop mogelijkheden om nog meer gerechten te maken. Probeer eens een van de onderstaande recepten:

Plaattaart met groene asperges, muhammara en geitenkaas
Plaattaart met groene asperges. Lekker met muhammara, tomaat, en geitenkaas. Een top combinatie. Makkelijke maaltijd én comfort food!
Bekijk het recept
groene asperge plaattaart plaattaart met groene asperges
Croissant muhammara, rauwe ham, rucola en cherrytomaten
Croissant muhammara. Een heerlijk gevuld, hartig croissantje met muhammara. Beleg verder met rauwe ham, rucola en cherrytomaatjes en je hebt een super lekker ontbijtje of lunchgerecht!
Bekijk het recept
croissant muhammara
Muhammara amuses met chorizo en olijf
Deze muhammara amuses met chorizo en olijf zijn te lekker om niet te maken! Een makkelijk recept én super lekker, wat wil je nog meer?
Bekijk het recept
muhammara amuses
muhammara zelf maken

Muhammara zelf maken

Muhammara zelf maken is helemaal niet moeilijk. Maak deze paprikaspread eenvoudig zelf met geroosterde paprika's, een handje noten, granaatappel melasse en knoflook.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Dipsaus
Keuken Arabisch, Midden-Oosters, Syrisch
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 3 geroosterde paprika's
  • 2 tenen gepofte knoflook (zie tip)
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • 60 gram walnoten
  • 1 mespuntje komijnpoeder
  • peper en zout

En verder:

  • een hakmolentje (of staafmixer)

Instructies
 

  • Doe de paprika's, de granaatappelmelasse en de walnoten in het hakmolentje. Knijp het vruchtvlees van de knoflook uit het schilletje (zie tip) en doe ook in het hakmolentje. Mix dit samen tot een grove spread.
  • Breng de muhammara op smaak met peper en zout. Serveer met olijfolie, andere gerechten en of brood/toastjes. Eet smakelijk!

Notities

Knoflooktenen kun je eenvoudig poffen, samen met het roosteren van de paprika’s. Leg de tenen in hun schil op de bakplaat, samen met de paprika’s en pof ze vervolgens mee zoals het recept voor geroosterde paprika’s aangeeft.
Wil je geen knoflooktenen poffen, dan kun de knoflook ook even bakken of laag vuur in olie. Of halveer de hoeveelheid en voeg deze rauw toe aan de muhammara. Gebruik dan een knoflookpers om de knoflook fijn te maken voordat je deze toevoegt aan het hakmolentje.
Trefwoord Extra groenten, Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Snel, Veganistisch, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating