Aspergetartaar. Een vega(n) tartaar gemaakt van witte asperges, om precies te zijn. Deze tartaar is heerlijk fris van smaak en je gebruikt heerlijke Italiaanse ingrediënten om deze tartaar op smaak te brengen. De rauwe asperges smaken super goed met de tomaat, de kappertjes en de verse basilicum. Een echt lente gerecht!
Witte aspergetartaar
Een tartaar gemaakt van witte asperges. Echt ontzettend lekker, want omdat je de witte asperges rauw verwerkt in dit recept, proef je de lekkere, frisse smaak van deze seizoensgroente. Asperges zijn lekker fris, ietwat bitter, maar zijn verder heel zacht van smaak. Dit combineert perfect met tomaat. De tomaat snijd je dan ook in net zulke fijne blokjes als de witte asperges. Meng deze met elkaar, samen met de verse basilicum en de kappertjes en je het een heerlijke, vegetarische én veganistische witte aspergetartaar.
Serveer op brood of als amuse
Het leuke aan deze witte aspergetartaar is dat je ‘m nog op allerlei manier kunt serveren. Daarom is dit gerecht ook geschikt voor meerdere gangen. Ik kies er op deze foto, in dit recept, bijvoorbeeld voor om de tartaar op een lekker stuk stokbrood te serveren. Dat maak dit gerecht ideaal als borrelhapje, als lunchgerecht of als voorgerecht.
Je kunt de tartaar ook serveer in kleine glaasje. Zo maak je van deze aspergetartaar in een handomdraai een mooie amuse. Ideaal voor een chiquer (gangen-)diner of een dinnerparty. Ook is eten uit een glaasje erg handig, want dit kan gewoon met een lepeltje. Zo proef je de vegetarische tartaar dus op z’n puurst.
Als laatste optie kun je deze tartaar serveren op een mooie grote schaal. Verdeel de tartaar over een mooi bord en kleed het nog wat aan met wat gekookte, witte asperges, extra tomaat en grove blaadjes verse basilicum. Serveer er wat toastjes bij zodat iedereen er lekker van kunt pakken en je bent klaar. Dit is een leuke, meer rustieke manier op dit recept te serveren.
Aspergetartaar: tartaar van witte asperges met tomaat, basilicum en kappertjes
Ingrediënten
- 4 witte asperges
- 2 tomaten
- 3 theelepels kappertjes
- ½ bosje basilicum
- peper en zout
Om te serveren:
- lekker, vers stokbrood
Instructies
- Schil de asperges en snijd de asperges in fijne blokjes (brunoise). Maak de tomaat schoon en ontdoe van de zaadlijsten. Snijd deze op dezelfde manier als de witte asperges.
- Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg deze, samen met de kappertjes, toe aan de witte aspergetartaar.
- Serveer de witte aspergetartaar op een lekkere stuk brood. Presenteer eventueel met een extra blaadje basilicum en een stukje gekookte, witte asperge bovenop. Eet smakelijk!