broccoli invriezen

Broccoli invriezen – zo doe je dat!

Eet jij broccoli ook zo graag? Ik wel! Het liefst in een lekkere ovenschotel, met of zonder pasta. In de winkel zijn broccoli’s vaak verpakt per 500 gram en dit betekent dat je misschien wat broccoli overhoud als je er maar een kleine hoeveelheid van nodig hebt. Geen nood, want wist je dat je broccoli heel eenvoudig kunt invriezen? Gebruik deze stap-voor-stap uitleg voor broccoli invriezen en je kunt het tot wel een jaar bewaren.Broccoli invriezen en bewaren

Broccoli eet je het liefst lekker vers. Aan de buitenkant van een broccoli kun je heel eenvoudig zien of een broccoli nog vers is. Misschien heb je het wel eens ontdekt, maar wanneer een broccoli langer ligt zal de groente geel oranje verkleuren. Vaak zie je dit het eerst aan de bovenkant, de “bolletjes” zullen we maar zeggen. Je kunt de broccoli nog gewoon eten, maar het ziet er misschien iets minder lekker uit. Bij schimmel gooi je de broccoli uiteraard meteen weg. Broccoli kun je het best in een open verpakking bewaren in de koelkast.

Wil je broccoli invriezen, doe dat dan het liefst wanneer deze nog zo vers mogelijk is. Als de broccoli al wat slapper is of verkleurd is, zal deze na het invriezen niet lekkerder geworden zijn. Meet je groenten dus goed af en kook nauwkeurig om zo min mogelijk te verspillen.

Bekijk ook deze handige kooktip om te kunnen zien of je broccoli nog vers is (klik).

broccoli invriezen

Broccoli invriezen

Bewaar broccoli langer en op een voedselveilige manier door broccoli in te vriezen.

Ingrediënten
  

  • verse broccoli
  • diepvrieszakken

Instructies
 

  • Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Wist je dat je de stronk ook gewoon kunt eten? Deze kun je dus ook mee snijden, in blokjes, en invriezen.
  • Blancheer de broccoli in een pan kokend water met wat zout, ongeveer 3 minuten.
  • Giet de broccoli af en laat deze afkoelen. Je kunt de broccoli ook even koud spoelen.
  • Verdeel de broccoli, in gebruiksklare porties, in diepvrieszakken. Verdeel de broccoli over de zakken en leg deze op het aanrecht. Verdeel de broccoliroosjes over de zakken zodat ze elkaar zo min mogelijk raken.
  • Vries de broccoli liggend in. Op deze manier vriest de broccoli niet aan elkaar vast. Dit is in nader gebruik makkelijk te verwerken.

Notities

Je kunt de broccoli ingevroren tot wel een jaar bewaren.
Trefwoord Broccoli, Kooktip


Koken met broccoli

Laat je inspireren door deze lekkere recepten met broccoli om aan te slag te gaan in de keuken met deze gezonde groente:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating