seizoensgroenten van juni - broccoli vers

Kooktip #12: zo zie je of broccoli vers is

In de vaste rubriek ‘Kooktips’ vind je handige tips en weetjes voor in en rondom de keuken. Geen sexy gerechten, maar handige handvatten om het koken gemakkelijker te maken. Deze keer vertel ik hoe je snel en simpel kunt zien of je broccoli vers is.


Broccoli is een heerlijke groenten die ietwat zoet van smaak is. Je kunt hem koken, roosteren en zelfs rauw eten. Het liefst kook je natuurlijk met een lekkere, verse broccoli. Ik vertel je hoe je snel kunt controleren of je gekochte broccoli wel écht vers is.


Zo zie je of je broccoli vers is

Broccoli heeft altijd een mooie groene kleur. Een broccoli die al wat langer ligt, kan wat geel-bruine uiteindes krijgen. Je kunt de broccoli nog wel eten. Wil je snel en simpel zien of je broccoli wel echt vers is voordat er bruine plekjes ontstaan, kijk dan simpelweg aan de onderkant van de broccoli. De steel verkleurt het snelst, dus hieraan kun je het eerst zien of de broccoli vers is. Is de onderkant van de steel, het afgesneden deel, al iets aan het verkleuren van fris groen naar gelig of bruin, dan is de broccoli niet vers. Kies altijd een broccoli met een mooie, frisgroen gekleurde stronk.


Koken met broccoli

Met zo’n lekkere verse broccoli kun je heerlijke recepten maken. StudioKOOK heeft veel lekkere broccolirecepten in de aanbieding. Laat je hierdoor inspireren en duik de keuken in met deze recepten en een lekkere verse broccoli.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *