Voorgerecht • 30 minuten
Ingrediënten (4 pers.)
1 ui
2 tenen knoflook
150 gram broccoli
250 gram dowperwten (diepvries)
500 ml groentenbouillon
Voor de geitenkaascroutons
2 dikke sneeën brood
2 eetlepels pesto
± 60 gram zachte geitenkaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de boterhammen met de pesto en verkruimel de geitenkaas erover. Snijd de boterhammen in vier repen en rooster ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in een ruime pan. Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze, samen met de bouillon, toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat koken tot de broccoli gaar is. Voeg de doperwten de laatste twee minuten toe.
Zet het vuur uit en mix het het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Indien de soep veel is afgekoeld, verwarm de soep opnieuw.
Verdeel de broccoli-doperwtensoep over vier kommen en serveer de soep met twee geitenkaascroutons per persoon.
Tips
Deze soep kun je goed invriezen om langer te bewaren.
Restjes broccoli over, zoals de stronk. Deze zijn ideaal om te verwerken in dit recept voor soep.
3 comments
[…] je de stronk van de broccoli prima kunt eten? Maak met restjes broccoliroosje én de stronk deze broccoli-doperwtensoep met geitenkaascroutons of deze broccolikoekjes uit de oven. Of rooster alle overgebleven groenten uit de koelkast en […]
[…] Broccoli-doperwtensoep met geitenkaascroutons […]
[…] Broccoli-doperwtensoep met geitenkaascroutonsDit gezonde soepje is een heerlijk lunchgerechtje. Het kost weinig tijd om te maken en zit boordevol groenten. De geitenkaascroutons maak je met (oud) brood, pesto en natuurlijk geitenkaas. Deze geven het geheel wat pit en wat bite. […]