Artisjoksalade, super lekker en super smaakvol! Ik combineer artisjok met cherrytomaten, feta en verse basilicum. Een heerlijke combinatie van smaken. Als dressing voeg ik een lekkere, liefst zelfgemaakte, pesto toe en voor wat body komkommer in fijne blokjes. Deze salade is perfect op een zomerse dag, lekker als bijgerecht of bijvoorbeeld bij een picknick!
Artisjoksalade met tomaat, basilicum en feta
Artisjoksalade, super lekker en super smaakvol! Ik combineer artisjok met cherrytomaten, feta en verse basilicum. Een heerlijke combinatie van smaken.
Ingrediënten
- ⅓ komkommer
- 125 gram cherrytomaten
- 6 artisjokharten
- verse basilicumblaadjes
- 50 gram feta
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel (verse) pesto)
Instructies
- Snijd de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng ze vervolgens met de pesto en verdeel over een bord.
- Halveer de artisjokharten en leg ze op de salade. Verdeel hierover de verse basilicumblaadjes, de kappertjes en verkruimel de feta eroverheen. Eet smakelijk!