Rucola, heerlijk op een broodje of als basis voor een salade. Of wat dacht je van rucola bij een lekkere pasta pesto (klik)? Voor dit recept met rucola ga ik het product op een hele andere manier gebruiken. Ik maak een rucolaquiche met kip en cherrytomaten! Een lekker en origineel recept met rucola. Wanneer zet jij dit recept op tafel?
Rucolaquiche met kip en cherrytomaten
Ik maak een rucolaquiche met kip en cherrytomaten! Een lekker en origineel recept met rucola. Snel op tafel en makkelijk om te maken.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 ml kookroom
- 80 gram rucola
- 250 gram cherrytomaten
- 200 gram kipfilet
- 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze goudbruin en gaar.
- Klop intussen de eieren los met de kookroom. Snijd de rucola fijner en meng dit met het ei-roommengsel. Doe de gebakken kipblokjes er ook bij en breng op smaak met wat zout.
- Bekleed een ingevette springvorm met bladerdeeg en schenk het mengsel in de vorm. Halveer de cherrytomaten en leg deze met de snijkant bovenop de rucolaquiche. Bak de quiche 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Je kunt de quiche zowel koud en als warm eten. Eet smakelijk!
Notities
De hoeveelheid bladerdeeg is een indicatie. Het kan zijn dat je een plakje meer of minder nodig hebt. Je kunt ook bladerdeeg op rol gebruiken uit het koelschap. Het recept blijft verder hetzelfde.