choco-tiramisu cupcakes

Choco-tiramisu cupcakes

Bakken40 minuten (incl. oventijd)Ingrediënten (12 choco-tiramisu cupcakes)

1 bakmix voor chocochip cake van Leev en Uit Paulines Keuken4 eieren
180 milliliter zonnebloemolie
75 milliliter (amandel)melk
75 gram pure chocolade, grof gehakt
4 theelepels oploskoffie

Voor de topping:
200 gram mascarpone
100 milliliter slagroom
2 eetlepels suiker
cacaopoeder

Muffintray (voor 12 muffins/cupcakes)
Papieren bakvormpjes voor cupcakes


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden.

Mix de eieren met de zonnebloemolie. Verwarm intussen de melk in een steelpannetje op laag vuur. Laat de melk niet koken, maar verwarm tot net onder het kookpunt.

Haal de melk van het vuur en los hierin de oploskoffie op. Roer het geheel goed door en meng vervolgens met de losgeklopte eieren en zonnebloemolie. Voeg de bakmix toe en meng het geheel goed door totdat er geen klontje meer zijn. Voeg als laatste de chocolade toe aan het beslag voor de choco-tiramisu cupcakes.

Verdeel 12 papieren bakvormpjes voor muffins over muffintray. Verdeel het beslag voor de choco-tiramisu cupcakes over de bakvormpjes. Bak de cupcakes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken goed afkoelen voor ze worden bedekt met de mascarponetopping. Zet ze hiervoor eventueel even in de koelkast.

Klop de slagroom met de suiker luchtig. Voeg een derde van de slagroom toe aan de mascarpone en meng dit goed door. Voeg hierna de rest van de slagroom toe en spatel dit door het mascarpone mengsel. Spatel rustig zodat de topping lekker luchtig blijft.

Verdeel het mascarponemengsel over de 12 choco-tiramisu cupcakes. Verdeel als finishing touch nog wat cacaopoeder over het geheel. Gebruik hiervoor eventueel een zeefje, voor het gelijkmatig verdelen.


Tips

Door eerst een klein beetje van slagroom te spatelen, gaat het mengen van alle slagroom hierna beter. Dit noem je: familie maken.

Doordat de choco-tiramisu cupcakes worden gebakken met zonnebloemolie in plaats van boter in het beslag, blijven ze langer zacht en smeuïg. De cupcakes blijven, bewaard in de koelkast, ongeveer 2 dagen lekker.

Voor dit recept gebruikte ik de bakmix van Uit Paulines Keuken en Leev. Deze bevat minder suiker, dus geniet je gezonder!

choco-tiramisu cupcakes Demi Hageman StudioKOOK.nl / chocochip cake bakmix Uit Paulines Keuken Leev


Misschien vind je dit ook lekker