Nagerecht • 20 minuten + opstijven
Ingrediënten (500 ml)
125 gram mascarpone
1 eidooier
25 gram suiker
125 ml slagroom
Bereidingswijze
Zet twee ruime kommen klaar. Verdeel hierover de suiker. Doe in de ene kom met suiker de eidooier en in de andere kom met suiker de slagroom.
Klop met een mixer de eidooier met de suiker luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Je kunt zien dat de eidooier luchtig is geklopt als de hoeveelheid minimaal is verdubbeld en het eigeel lichter tot wit is geworden. Voeg de helft van de mascarpone toe aan de eidooier en klop nogmaals met de mixer totdat de mascarpone goed vermengd is. Voeg hierna de rest van de mascarpone toe en meng met een spatel met de hand door het mengsel. Zet apart tot verder gebruik.
Klop ook de slagroom met suiker helemaal luchtig. Voeg een beetje toe aan het mascarponemengsel en meng goed door totdat dit helemaal is opgenomen. Dit noem je familie maken. Voeg hierna de rest toe, eventueel beetje bij beetje, en meng het geheel goed door.
Laat de mascarponemousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor gebruik.
Tips
Zorg dat het geheel luchtig blijft wanneer je de mengsels met elkaar mengt. Dit doe je door niet te hard te roeren, maar een aantal grote, luchtige slagen te maken totdat het geheel gemengd is.
Dit basisrecept voor mascarponemousse is lekker als nagerecht, maar kun je ook goed combineren in andere zoete gerechten zoals gebak.
Benieuwd naar meer nagerechten? Alle recepten voor desserts vind je hier.
Pingback: Cheesecake met yoghurt en passievrucht (geen oven nodig!) - StudioKOOK
Pingback: Bosvruchtenmousse met kokos - StudioKOOK
Pingback: Makkelijke appeltaartjes met bladerdeeg, mascarpone en speculaaskruiden - StudioKOOK
Pingback: Choco-tiramisu cupcakes - StudioKOOK