Dit is echt een kommetje comfort food: pinda-curry ramen. Een super lekkere maaltijdsoep, bomvol smaak. Naast de ramennoedels, vul je de soep met prei, courgette, bosui en een gekookt eitje. Een lekker vegetarisch soeprecept!
Pinda-curry ramen
De naam zegt het al: een heerlijke ramensoep, met smaken van pinda en curry. Super lekker! Voor deze ramen, Japanse noedelsoep, gebruik je niet alleen bouillon als basis en smaakmaker, maar ook een rode currypasta, kokosmelk en pindakaas. Dit alles maakt: pinda-curry ramen.
Deze soep is een echte maaltijdsoep. Je kleed de soep aan met noedels, courgette en prei (in mijn ogen echt een super lekkere combinatie van groenten voor currysoepen), bosui en een gekookt ei. Comfort food!
Pinda-curry ramen met courgette, noedels, bosui en een gekookt eitje
Een super lekkere maaltijdsoep, bomvol smaak. Naast de ramennoedels, vul je de soep met prei, courgette, bosui en een gekookt eitje. Een lekker vegetarisch soeprecept!
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 prei
- 1½ theelepel gemberpoeder
- 1½ eetlepel pindakaas
- 1½ eetlepel rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- 125 gram woknoedels
- 2 bosuitjes
- 2 gekookte eitjes
Instructies
- Maak de prei en de courgette schoon en snijd deze in halve ringen en halve plakjes. Bak de prei en de courgette 5 minuten in een ruime soeppan tot deze zacht worden.
- Voeg het gemberpoeder, de pindakaas en de currypasta toe en meng door. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Doe de noedels in de soep en kook deze gaar in de soep. Snijd intussen de bosui fijn.
- Schep de soep in 2 kommen en verdeel de bosui erover. Pel de eitjes en halveer deze. Leg de eitjes in de soep. Eet smakelijk!